Українців "порадували" черговою новиною від Укрзалізниці - вартість квитків уже найближчим часом зросте в рази, однак цифри поки що тримають у таємниці.

Підвищення анонсувала прес-служба компанії.

У повідомленні йдеться, що керівництво "Укрзалізниці" вирішило перерахувати вартість квитків на залізничні рейси. З 1 квітня поїздка подорожчає у декілька разів, про що свідчать звітні документи компанії.

З початку квітня за подорожі залізницею доведеться віддавати на 12% більше грошей. Аналогічне підвищення прогнозується через півроку – з жовтня 2019 го.

Однак стало відомо і те, що "Укрзалізниця" на цьому зупинятися не збирається. Співробітники компанії мають намір додатково підняти тарифи на пасажирські перевезення. Підвищення складе від 13% до 21%. На підсумкову суму вплине тип вагона і статус поїзда.

До того ж планується у чотири рази збільшити тарифи на вантажоперевезення. Документи аргументують такі заходи зростанням цін на промислову продукцію відповідно до індексу виробників. З 1 лютого вартість збільшиться на 16,6%, з 1 квітня – на 2,5%, з 1 липня – на 5%, а з 1 жовтня – на 7,5%.

Гривня
Гривня

Поки що ціни вказані лише у проекті, вони є приблизними. Керівництву компанії належить подати документи з пропозиціями до Міністерства інфраструктури України та отримати схвалення чиновників.

Нагадаємо, рейсові автобуси "Київ - Бориспіль" почали виїжджати раніше, ніж це зазначено в розкладі. Як відомо, саме вони раніше застрявали в дорозі і не встигали доставити пасажирів в аеропорт.

Користувачі зазначають, що в розкладі на офіційному сайті відправлення Kyiv Boryspil Express призначено на 17:54, а в розкладі на вокзалі о 17:50. При цьому, різниця між розкладами на деяких рейсах значніше відчутна.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в одному із потягів "Укрзалізниці" трапився гучний мовний скандал.

Тепер військовослужбовець ЗСУ хоче домогтися звільнення співробітниці, яка відмовилась обслуговувати його українською.

Інцидент стався у потягу Миколаїв – Івано-Франківськ, де чоловік вимагав притягнути до відповідальності співробітницю потяга, яка відмовилась обслуговувати його державною мовою.

Також Знай.ua писав про те, що у вівторок, 8 січня, в поїзді №136 "Одеса - Чернівці" померла жінка.