В Україні за другий тиждень 2019 року через ускладнення, які викликані грипом, померли вісім осіб, а всього з початку епідемсезону – 19 челоевк.

Повідомляє прес-служба Моз.

Грип
Грип

"З 7 по 13 січня 2019 року зареєстровано вісім летальних випадків від грипу. Протягом звітного тижня на грип та ГРВІ захворіла 176 381 людина, 51,8% з яких - діти до 17 років. Порівняно з минулим тижнем, рівень захворюваності серед дорослих виріс на 20,1%, а серед дітей до 17 років – знизився на 2,4%. З початку епідемічного сезону 2018-2019 років - 19 осіб померли (троє з них – діти до 17 років)", кажуть у прес-службі.

Моз зазначає, що показники захворюваності на грип та ГРВІ – нижче епідемічного порогу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще


"Епідемічні пороги перевищено у чотирьох областях: Чернігівській (на 34,2%), Житомирській (на 13,7%), Сумській (на 10,7%) та Одеській (на 2%). В цілому по Україні захворюваність на 11,7% нижче епідемічного порогу. За результатами лабораторного обстеження у 43,7% матеріалів отримані позитивні результати, що підтверджують грип, в циркуляції переважають віруси грипу A (H3)", – додає Моз.

Нагадаємо, Смертельні ускладнення, швидко до лікаря: як відрізнити грип від застуди

В Україні і світі зараз загострилася ситуації з спалахом гриппа. Так, у грузіїі від свинячого грипу вже померло 12 осіб.

Медики розповіли, які симптоми підкажуть вам, що у вас не застда і слід негайно бігти за медичною допомогою, щоб не допустити ускладенень і смертельних наслідків.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Українські школи закривають на карантин: кількість хворих обчислюється тисячами

В столиці призупинили заняття в 4 школах у зв'язку зі зростанням захворюваності учнів на грип та ГРВІ з початку 2019 року, про що передають "Українські Новини", посилаючись на повідомлення Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Також Знай.ua" писав про те, що Амулети від ГРВІ: український педіатр розповів, як зміцнити імунітет

З незапам'ятних часів люди намагалися захистити себе від ворогів, хвороб, невдач і злих духів амулетами.

Цей же прогрес починався тоді, коли люди робили висновки з своїх помилок: виганяли шаманів, забували про бубни-амулети і вчилися жити — сіяти, будувати, лікувати.