У 2019 році в обіг вводяться нові гроші. Монети номіналом 5 гривень скоро повністю замінять купюри.

Про це повідомив глава НБУ Яків Смолій, передає FinClub.

"Монетний ряд передбачає поступове введення в обіг монет 5 і 10 грн. У цьому році 5 гривень можуть бути, а 10 грн - точно ні, вони будуть в наступні періоди", - заявив Смолій.

За словами експерта, монети більш дрібних номіналів 1 та 2 гривні з минулого року активно використовуються в Україні.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Щодо монет 1 і 2 грн, то, безумовно, їх оборот більш тривалий, ніж паперових банкнот, які зношуються", - сказав Смолій.

Нацбанки випустив нові гроші

17 січня і обіг ввели нові пам'ятні монети номінало 2 та 5 гривень.

Одна з монет, які вийдуть в обіг у четвер, 17 січня, отримала назву "100 років Акту Злуки — соборності українських земель", і присвячена проголошенню акту про об'єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в єдину незалежну державу.

Пятигривеневу монету випустили у кількості 40 тисяч шутк.

Інша- номіналом 2 гривні присвятили колекціонеру, меценату, підприємцю, громадському діячу Богдану Ханенку. Їх НБУ накарбував 35 тисяч штук.

Нагадаємо, українцям пояснили, що потрібно зробити вже сьогодні, щоб не втратити субсидію.

Як повідомляв раніше Знай.ua, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також Знай.ua писав, що українцям по місяцях показали, на скільки і що здорожає в 2019 році. Уряд повідомив про підвщення пенсій та інших соціальних виплат.

Дивіться: Як виготовляють українські гроші