В аеропорту Бориспіль митники вилучили у громадянина Лівану 1600 живих щиглів, яких він намагався вивезти літаком до Йорданії за підробленими документами.

Як повідомила прес-служба Державної фіскальної служби, ліванець подав до митного контролю довідку на бланку громадської організації, яка насправді не займається виведенням птахів, а лише реєструє їх. Також статут організації не передбачає видачу дозволів на вивіз птахів за кордон.

Загальна вартість птахів, згідно з наданою іноземцем підробленою довідкою, становить 80 тис грн, відзначили в ГФС.

На основі цих фактів, складено протокол про порушення митних правил, а птахів вилучили до рішення суду.

"Птахів передано в одне з профільних обласних установ на відповідальне зберігання", - йдеться в повідомленні.

При цьому профільною установою називають кінноспортивний комплекс "Магнат". В сюжеті телеканалу Україна показано, що щиглів тримають в тісних клітках.

Волонтери розкрили жахливі подробиці. Виявляється третя частина птахів вже загинула, однак вони продовжують лежати в тих же клітинах, в яких перебувають і живі птахи. Забрати трупики щиглів не можуть, тому що клітки опечатані.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Раніше подібна ситуація сталася в Одеській області. У жовтні 2018 року в морському порту два тижні стояла трирівнева фура з 300 вівцями. Їх намагалися продати в Туреччину, але там тварин не взяли, оскільки виникли проблеми з документами.

В ході інциденту частина овець загинула від голоду.

Нагадаємо, 300 овець, які більше двох тижнів без їжі знаходилися в закритій фурі в порту Чорноморська, вирішили утилізувати.

Як повідомляв портал Знай.ua, чоловіка, який відправив кота поштою назад у притулок, оштрафували на 2000 доларів.

Також Знай.ua писав, зоозахисники вимагають закрити відомий український дельфінарій через те, що в ньому містяться морські котики і дельфіни афаліни, які занесені в Червону книгу і які не можуть розмножуватися у неволі.