В Україні прийшов кінець нелюдським випробуванням.

Міністерство охорони здоров'я України пропонує проект технічного регламенту на косметичну продукцію для громадського обговорення, одним з аспектів якого може стати заборона випробування косметики на тваринах. Про це пише видання Хвиля.

"Якість і безпека є ключовими аспектами, на яких зосереджений новий регламент на косметичну продукцію. Перелік заборонених інгредієнтів буде збільшено втричі, виробники зможуть використовувати тільки безпечні барвники, консерванти, УФ-фільтри. Ці пропозиції — важлива складова євроінтеграції України та виконання умов Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом", — йдеться у повідомленні МОЗ.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Наголошується, що новий технічний регламент на косметичну продукцію розроблений на основі регламенту ЄС — документ повинен усунути юридичні розбіжності, а також адміністративні і технічні бар'єри в торгівлі між Україною і країнами Європейського Союзу.

У МОЗ зазначили, що на сьогоднішній день перелік заборонених до використання в косметичній продукції інгредієнтів складає 400, технічний регламент встановлює 1328, а також передбачає використання тільки дозволених барвників, консервантів, УФ-фільтрів.

"Один з важливих аспектів нового регламенту — заборонити випробування косметики на тваринах і дати можливість іноземним і національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції. Такі правила вже кілька років діють у країнах Європейського Союзу", — додали у відомстві.

МОЗ планує передбачити перехідний період для впровадження нових вимог до тестування косметичної продукції.

Нагадаємо, дослідники створили шість антитіл, які можуть бути використані для тестування і потенційного лікування вірусу Зіку.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені знайшли спосіб зменшити чисельність шкідливих комарів, які переносять малярію і жовту лихоманку.

"Знай.uа" писав, що вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.