В найближчі кілька днів в Україні похолодає. І якщо в п'ятницю і суботу буде всього декілька градусів нижче нуля, а місцями і плюсова температура, то вже в неділю і наступні дні різко настануть морози, а вночі місцями температура опуститься до -15 морозу. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі, передає Сегодня.

Так, в п'ятницю, 18 січня, по всій території України очікується вдень плюсова температура, мінімально – буде близько нуля. А в середньому +1-4 тепла навіть на півночі країни. На заході – дощі з мокрим снігом, на решті території без опадів.

У суботу, 19 січня, похолодає по всій країні на 2-3 градуси і в середньому температура буде від нуля до мінус 2 градусів. Опадів ніде в Україні не прогнозують.

А от в неділю, 20 січня, похолоднішає ще на 4-5 градусів. І там, де напередодні було близько нуля – температура опуститься до мінус 5-6 морозу. На заході і півночі країни прогнозують сніг. На решті території без опадів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У понеділок, 21 січня, морозна погода утримається на більшій частині України. Але на південно-сході потеплішає і прогнозують дощі з мокрим снігом. На решті території без опадів.

У вівторок, 22 січня, знову повернуться морози, і вдень температура повітря по всій Україні в середньому буде від -5 до -8 морозу. Вночі стовпчики термометрів опустяться до 13-15 нижче нуля. Опадів не прогнозують ніде.

Нагадаємо, коли в Україні трапляються несприятливі погодні умови, слід готуватися до того, що полиці в магазинах швидко порожніють, а доступні продукти стають значно дорожче.

Як повідомляв портал Знай.uа цього тижня по всій території України синоптики прогнозують контрастну погоду - мороз, відлига і подальше похолодання. Снігопади пройдуть тільки в деяких областях країни.

Також портал Знай.uа писав, що в кінці січня Україну накриють сильні морози - температура повітря опуститься до -25 градусів, а велику територію країни засипле снігом. Однак, синоптики попередили, що такі погодні умови - не найгірший варіант.