У понеділок, 21 січня, увесь світ відзначає Міжнародний день обіймів (International Hug Day), який було засновано в США в 1986 році під назвою Національного дня обіймів (National Hugging Day), а потім стрімко здобув популярність у багатьох країнах.

За традиціями свята, огорнути в дружні обійми в цей день можна навіть незнайому людину. На жаль, досі невідомо, кому вперше в голову прийшла ідея «тісного» святкування, і чому обрано саме дату 21 січня.

Прийнято вважати, що ініціаторами свята виступили американські студенти факультетів психології та медицини. В цей день вони обіймали не лише однокурсників, друзів, а й незнайомців.

Варто відзначити, що в це свято хлопці та дівчата огортали в свої обійми один одного без жодного натяку на близькість. Крім того, на честь дати в останні роки молодь влаштовує цікаві тематичні флешмоби.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Наприклад, на вулицях великих міст можна зустріти людей, які тримають плакати з написом «Обійму безкоштовно». Всі бажаючі огортають їх в обійми і обмінюються з ними позитивними емоціями. Люди вірять, що під час дружніх обіймів можна також обмінятися душевним теплом.

Примітний той факт, що є ще один День обіймів, що відзначається щорічно 4 грудня, він веде свою історію з 70-х років 20 століття. Але січневий більш відомий, а тому і відзначається більш широко.

Психологи вважають, що люди, які прагнуть огорнути вас в обійми, хочуть випробувати відчуття безпеки, комфорту і любові. А обійми супроводжують нас протягом усього життя. Ми обіймаємо друзів і рідних при зустрічі, після розлуки, обіймаємо один одного, щоб виразити свою безмежну радість та щиру подяку.

Приємно те, що святкування 21 січня не потребує ніяких матеріальних витрат. Вам варто лише щедро нагородити своїм теплом усіх, кого вважаєте за потрібне. Вітаючи зі святом, подаруйте своїм близьким і коханим людям обійми на знак теплого ставлення до них, нагадавши тим самим про свої справжні та теплі почуття.