На півдні країни розгулялась страшна інфекція. Кір вдарив з новою силою, найбільше страждають діти.

Про це повідомила заступник начальника департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації Оксани Рокунец-Сорочан, - передає "112 канал".

За словами спеціаліста, захворювання в регіон "перекочувало" з Київщини.

Наприклад, в селі Шевченкове Кілійського району Одеської області діагноз "кір" підтвердили у 58 дітей за станом на ранок 22 січня, - заявила представник держадміністрації.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще


За її словами, стан більшості хворих – легкого ступеня тяжкості.
Наразі медики більш детально досліджують 10 дітей, їх діагноз уточнюється.

"За останню добу ми двох дітей госпіталізували в районну лікарню в інфекційне відділення, дитині дев'ять місяців і дитині три роки… Загрози для довколишніх сіл на даний момент немає. В селі встановлено повністю карантин на 17 днів, школи і дитячі садки закриті", – повідомила Рокунец-Сорочан.

Найбільш поширеною причиною зараження такої кількості дітей - масова відмова батьків від вакцинування своїх чад.

За словами чиновниці, як і в інших регіонах країни, тут також ряд батьків за релігійні переконання відмовляються від щеплень, а також і від госпіталізації.

"Медики моніторять ситуацію… Розгорнуті стаціонари на дому. І якщо ми бачимо, що стан дітей переходить з легкого ступеня тяжкості в середню, ми переконуємо батьків госпіталізувати їх… Причина спалаху – на новорічні свята приїхали гості з Києва, дівчинка була хвора. На сьогоднішній день по эпидрасследованию ми зв'язалися з Києвом і знаємо, що у них теж є випадки кору. Це занос саме з Київської області до нас в Одесу", – додала Рокунец-Сорочан.

На Одещині за останній тиждень випадкі зараження смертельно небезпечним вірусом зросли на 57%.

"Якщо порівнювати два тижні між собою, то у нас на цьому тижні 72 випадки проти 46, які були за минулий тиждень", – наголосила чиновниця.

21 січня голова Кілійської об'єднаної територіальної громади Павло Бойченко заявив про майже півсотні нових випадків захворювання.

Нагадаємо, у Києві грип убив 56-річного чоловіка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Уляна Супрун дала роз'яснення, як викликати сімейного лікаря додому.

Також Знай.ua писав, що лікар-педіатр Євген Комаровський розповів про натуральні амулети від хвороб.

Дивіться: Як відрізнити Кір від інших захворювань