Свого часу виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун була першою, хто показав жахливий стан наших лікарень всім. Вона публічно обіцяла: ситуація зміниться на краще. Але нещодавно у мережу потрапили знімки, котрі підтверджують протилежне.

Опублікував їх на сторінці у Facebook юрист Михайло Шнайдер.

"Ось так виглядає знаменита "медична реформа". Одеська лікарня. Палата для важких хворих, у тому числі з обмороженнями. Пацієнти лежать удвох на одному ліжку. А деякі просто на підлозі. Немає слів і висловів. Просто дно", - значиться у коментарі до фото.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як відомо, про реформу охорони здоров'я в Україні серйозно заговорили знову в кінці 2014 року, з приходом до МОЗ Олександра Квіташвілі. Однак і він не зміг впоратися з проведенням реформи. Через серйозні концептуальні розбіжності з профільним парламентським комітетом, міністерський пакет реформаторських законопроектів спочатку "завис" у комітеті, а потім і зовсім був відхилений.

Навіть у столиці лікарні не кращі, ніж у провінції. Палати переповнені і брудні.

Приміром, відділ нейрохірургії дитячого віку ДУ "Інститут нейрохірургії імені академіка А. П. Ромоданова НАМН" - це головне медичний заклад країни приймаюча важких дітей зі всієї України з патологіями нервової системи (онкологія, гідроцефалія, родова травма та ін). На 30 ліжко-місцях перебуває в середньому 60-70 дітей, тому що в одній клініці розмістили 3 відділення (церебральної нейрохірургії, нейрохірургії молодшого віку та інтенсивна терапія).

Розмістили "тимчасово", поки закінчиться будівництво нового корпусу. Але це "тимчасово" затягнулося вже майже на 10 років.

Хто робить ремонти в державних медичних установах? Їх роблять лікарі за свій рахунок (останній косметичний ремонт в коридорах жіночої консультації в 2016 році), а не за рахунок благодійних внесків. Якщо лікар дає внесків менша всіх, то йому створюються всі умови, які погіршують робочий процес і сприяють звільнення за власним бажанням.

Дивіться: жахливий стан українських лікарень зняли на відео

Geplaatst door Александр Сплавник op Zaterdag 3 maart 2018

Geplaatst door Александр Сплавник op Zaterdag 3 maart 2018

Нагадаємо, Супрун різко розкритикували за її поради.

Як повідомляв "Знай.ua", юрист показав, що змінилося в Україні за 5 років. Також "Знай.ua" писав, стало відомо, хто гальмує перепис населення в Україні, аби не втратити голоси.