У анексованому Росією Криму може дуже скоро закінчитися прісна вода, і це вже не далекі перспектики, а цілком близька реальність.

Крим
Крим

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на висновки науковців.

У повідомленні йдеться, що старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук, гірничий інженер-гідрогеолог Юрій Медовар попередив, що в окупованому РФ Криму може закінчитися питна вода вже у травні цього року.

крим
крим

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Кримський півострів не може існувати без України, без води його чекає катастрофа, підкреслив експерт.

За словами науковця, Росії потрібно домовлятися з Україною, щоб купувати прісну воду.

"У травні може закінчитися питна вода. Раніше через Кримський канал перекидалося по 300 кубометрів прісної води на секунду. Зараз Україна цей канал перекрила. Наші правителі говорять: не біда. Будемо брати воду з Кубані чи Дона. Побудуємо акведук і пустимо по ньому воду … Скоро у людей, які живуть на берегах цих річок, будуть великі проблеми з водою. Вона вже солонувата, не встигає очищатися. А ви до Криму збираєтеся її перекачувати?", – розповідає експерт.

Варто додати, що до анексії півострову Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді, вода надходила на півострів із Дніпра по Північно-Кримському каналу. Після анексії Криму українська влада припинила подачу води на півострів.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму продовжують труїти жителів міста Армянск. Чергова порція шокуючих фото з'явилася в мережі.

Армянськ
Армянськ

Відповідні знімки з'явилися на сторінці RoksolanaToday&Крим у Twitter.

Місцеві жителі продовжують скаржитися на жахливу екологічну ситуацію в місті. Ще з кінця серпня 2018 року завод "Кримський Титан" викликав викид небезпечних хімічних речовин в повітря.

Як повідомляв раніше Знай.ua, мешканці анексованого Кримського півострова, Армянська зокрема, все намагаються оговтатися після кількох хімічних атак, після яких сотні людей звернулися за медичною допомогою.

Армянськ
Армянськ

У місто прийшла нова біда: одним з наслідків екологічної катастрофи стала іржа, яка покриває тепер все, що тільки можна.

Також Знай.ua писав про те, що спливло рішення суду Кіпру про арешт рухомого і нерухомого майна українського олігарха Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів.