Найближчим часом в Україну прийде сильне похолодання. За словами синоптиків, місцями мороз опустить стовпчики термометрів українців до мінус 20 градусів.

Про це стало відомо завдяки оперативним даними синоптика Леоніда Горбаня.

"Різко знизиться температура повітря і прийдуть справжні хрещенські морози, можливі снігопади", - розповів Горбань.

погода в Україні
погода в Україні

За інформацією синоптика, така погода протримається практично до кінця січня. В останні ж дні січня і на початку лютого – трохи потеплішає. З 5 лютого - знову вдарять морози, місцями до 25−30 градусів і підуть сильні снігопади:

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"З 5 лютого повернеться справжня морозна зима. При цьому в першій половині лютого, можливі морози до 25—30 градусів, які супроводжуватимуться снігопадами", - заявляє Горбань.

снігопади
снігопади

Синоптик також висловив припущення, що з невеликими відхиленнями в кілька днів, морозна погода протримається в Україні до 8 Березня.

Варто нагадати, що на Україну насуваються морози і сильні снігопади, які найбільше впливатимуть на Вінницьку, Черкаську, Полтавську області, а також райони Кропивницького і Дніпра. Про різке похолодання повідомляє синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook. За її словами, вночі, 23 січня, з Балкан прийде циклон, який різко змінить спокійну погоду у всіх областях.

"22 січня в Україні буде сухо і з морозами. А 23 січня до нас готується стрибнути активний циклон з Балкан - карта. Тому в середу знову снігопади і заметілі", - написала синоптик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майже по всій території країни без опадів, а температура істотно знизилася за останні дні, особливо морози стали сильніше вночі. Тільки в кількох західних областях температура залишається на рівні останніх днів. Зате стало набагато світліше днем і навіть періодично з'являються сонячні промені.

На Заході сніг у Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій області, в інших мінлива хмарність. Похолодання тут не дуже сильне, але це тимчасово. Температура вдень від -1 до -5 градусів, а вночі від -6 до -9 градусів. Вітер південно-східний 3-8 м/с.

Нагадаємо, в Україну йде страшна сила, на метеозалежних людей чекає пекельне випробування.

Як повідомляв Знай.uа в Україну йдуть морози: похолодає до -20.

Знай.uа писав, погода готує щось страшне: таких морозів Україна давно не бачила.