Російська церква з подачі глави РПЦ Кирила продовжує сіяти ненависть та ворожнечу між греко-католиками та православними в Україні.

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило

Так у вівторок, 22 січня, стало відомо про грандіозний скандал на релігійному грунті, який стався на Вінниччині.

Відповідне відео опублікувала у Facebook очевидець "московського свавілля" Оксана Либідь та розповіла деталі інциденту.

У повідомленні йдеться, що в місті Бершадь, що на Вінниччині, священик Російської церкви вигнав з приміщення храму дівчину, яка хрестилась в УГКЦ та молилась українською мовою. Він не дозволив їй стати хресною матір’ю для новонародженої дитини.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Інцидент стався на свято Водохреща. Зазначається, що дівчину запросили стати хресною матір’ю, проте священик, почувши, що вона молиться українською та хрестилась в УГКЦ, заявив, що дівчина не може перебувати у храмі.

За доньку заступився батько, який є учасником АТО. Чоловік стверджує, що його доньку свого часу хрестили в тому ж храмі та обурюється самоуправству представника церкви.

Сьогодні Бершадські хами московського патріархату вигнали з храму дівчину за те, що вона віруюча Української Греко -...

Geplaatst door Оксана Лебідь op Zondag 20 januari 2019

Нагадаємо, у четвер, 17 січня, Верховна Рада ухвалила надважливий закон для новоствореної автокефальної української православної церкви.

Верховна Рада
Верховна Рада

Як повідомляв раніше Знай.ua, з моменту проведення Об'єднавчого собору до новоствореної Православної церкви України перейшло вже 100 парафій колишньої УПЦ Московського патріархату.

Епіфаній
Епіфаній

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що найбільше парафій долучились до Об'єднаної української церкви з Вінниччини. Проте не пасуть задніх громади із заходу та центру України.

Як і прогнозувалось, громади зі сходу, півдня та півночі є дещо менш активними.

Відзначається, що крайніми до першої сотні громад на Водохреще до ПЦУ приєднались парафії села Стуфчинці (Хмельницька область), села Головчинці (Хмельницька область) і міста Хмельницький (прихід на честь св. Іоанна Богослова).

Також Знай.ua писав про те, що у понеділок, 21 січня, стало відомо про перехід до ПЦУ іще однієї парафії на Луганщині.