З січня поточного року в Україні припиняється дія нічного тарифу на електроенергію. Це означає, що в магазинах ми не побачимо дешевих продуктів. Один з головних складових обіду українців - хліб знову виросте в ціні, оскільки підприємствам тепер не має на чому зекономити.

Про це інформує "businessua.com".

Пільговий тариф дозволяв підприємством економити близько 70% витрат на електроенергію.

тарифи на світло

На думку експертів, скасування дії нічного тарифу призведе до додаткових витрат бізнесу і до подорожчання багатьох послуг і товарів, у тому числі продовольчої продукції.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"На нічному тарифі будувався бізнес багатьох підприємств, у яких є цілодобове виробництво. Ті виробництва, які працювали в нічну зміну, перш за все хлібопекарні, випробують на собі скасування цього тарифу", - коментує ситуацію експерт Геннадій Рябцев.

гроші

Не варто чекати, що виробники не відреагують на зміну тарифів на електрику. Експерти прогнозують, що вже скоро здорожчання компослуг позначиться на цінниках таких важливих продуктів харчування, як хліб.

виробництво хліба в Україні

Наразі не називають дату здорожчання головного продукту, однак ми це помітимо. І хліб не єдиний виняток. Єдина галузь, яка швидше за все не постраждає від нових правил, - це металургія. Ці підприємства давно мають автоматизовану систему комерційного обліку електричної енергії.

Нагадаємо, в Україні катастрофічно подорожчали молочні продукти, це при тому що натурального масла чи сиру даремно й шукати.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у київському супермаркеті чоловік бігав голяка та розлякував покупців. Кадри 18+.

Також Знай.ua писав, що українцям показали вміст холодильників жителів США у 50-60-ті роки. Просто сідай та ридай.

Дивіться: Як в Україні виготовляють хліб та що насправді їдять українці під виглядом корисного продукту