Економія сімейного бюджету – на сьогодні головне завдання для більшості українців. Така звичка заслуговує похвали, однак потрібно знати межу в усьому, особливо, якщо це стосується харчування та здоров'я. Ми під час походу до магазину намагаємось перехитрити продавців та знайти, на чому заощадити. Однак, варто пам'ятати, що є ряд продуктів, на яких не зекономиш, а головне - цього робити не варто.

Експерти зі здорового харчування розповіли про три продукти, які ми вживаємо практично щодня, на яких ні в якому разі не потрібно економити і тим більше повністю відмовлятися.

Виключення з раціону цих продуктів або заміна їх аналогами може обернутися трагедією для організму і стану здоров'я, – висловили терапевти свою точку зору з даного питання. А заміна їх дешевшими може мати вкрай негативні наслідки.

М'ясо

За порадами медиків, українцям потрібно регулярно вживати м'ясо, і підказали, що вживати цей продукт найкраще за системою "день через день".

м'ясо

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з цим методом, дні вживання м'яса або птиці потрібно чергувати з днями, коли вживаються рослинні продукти, багаті білком. Таким чином ми регулярно поповнюватимемо свій організм достатньою кількістю білку. І таким чином можна трохи заощадити.

білкові овочі

Проте не можна купувати надто дешеве м'ясо та не спокушатись на розпродажі. Адже цей продукт швидко псується. До того, ж варто обирати м'ясні продукти у перевірених продавців/виробників, які мають відповідні сертифікати якості.

Солодощі

Також, відзначають експерти, що не варто економити на солодощах і випічці.

Це може здатися дивним, але ж тільки вкрай незначна кількість людей може повністю відмовитися від цих продуктів. Головне - вживати якісні продукти та в обмеженій кількості.

солодощі

Мова йде не лише про проблеми з зайвою вагою, а значно серйознішими наслідками для здоров'я.

Дієтологи нагадали, що дешеві солодощі часто є джерелом шкідливих трансжирів, які забивають судини та провокують проблеми з серцем.

Горіхи та насіння

Ще, на думку медиків, з раціону харчування не можна виключати горіхи (насіння). У них містяться незамінні мікроелементи, не кажучи вже про те, що в горіхах багато рослинного білка і ненасичених жирних кислот.

горіхи

Втім, за порадою дієтологів, варто не зловживати цим продуктом, оскільки горіхи досить калорійні.

насіння

Щодо вартості, горіхи завжди коштували не дешево. Низька вартість продуктів може свідчити про те, що вони не свіжі, а можуть бути розфасований торішній продукт. Також купуйте у продавців, яким довіряєте. Часто, щоб продукти добре зберігались та в них не заводились комахи, їх можуть обробляти різними хімікатами.

Нагадаємо, в мережі показали вміст холодильників американців у 50-60-ті роки.

Як повідомляв раніше Знай.ua, дієтолог назвала найкорисніший продукт, який можуть собі дозволити українці.

Також Знай.ua писав, що головний біль можна перемогти, відмовившись від двох наших звичок.

Дивіться: Як ми харчуватимемось у 2019 році