Правоохоронці розшукали лікаря-нарколога Олену Федірко, свідка у справі Зайцевої. Саме вона оглядала підозрювану в смертельному ДТП на Сумській вулиці в Харкові Олену Зайцеву одразу після аварії вночі 18 жовтня. Свідчень саме цієї людини не вистачало для остаточного вердикту суду.

Жінку планують допитати під час засідання в Київському районному суді, сьогодні, 22 січня. Про це повідомив слідчий у справі Ігор Волков.

"Всі заходи для встановлення її місцезнаходження здійснені, і вона сьогодні має з’явитися у суді. Це добровільно, звісно. Вона ж свідок, не підозрювана, з'явиться добровільно", - розповів Волков.

Правоохоронці розшукали лікаря-нарколога Олену Федірко, свідка у справі про ДТП на Сумській. Сьогодні вона має свідчити...

Geplaatst door UA: Харків op Dinsdag 22 januari 2019

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перед засіданням суду лікар-нарколог Олена Федірко відповіла на кілька запитань журналістів.

Ключовий свідок у справі Зайцевої заявила, що вона не ховалася від слідства, а перебувала на території Харківської області. Про це повідомило видання MediaPort в Telegram.

"Повісткою, по телефону мене не викликали; по телебаченню про виклики, не чула", - стверджує Федірко.

За її словами, все, що написано в акті огляду Зайцевої, відповідає дійсності. Говорячи про причини звільнення, лікар-нарколог заявила, що зробила це з особистих причин.

Нагадаємо, що лікар-нарколог Федірко провела медичний огляд і відбір біологічного матеріалу у Зайцевої.

За словами лікаря, згідно судово-токсикологічної експертизи, в сечі Зайцевої було виявлено наркотичний засіб - кодеїн, а також психотропну речовину - фенобарбітал.

Однак для остаточних висновків нібито не вистачило біологічного матеріалу, відібраного тоді у підозрюваної.

Свідчення нарколого Олени Федірко у справі про аварію на Сумській

Наркотичного сп'яніння не ідентифікували, - так про стан Олени Зайцевої говорить нарколог Олена Федірко. Вона оглядала водійку Лексуса та брала в неї аналізи після ДТП. «Наркотичного сп'яніння ніхто не ідентифікував. Там висновок: встановлено факт вживання опіатів. І тому, чи це було наркотичне сп'яніння, чи струс головного мозку, сказати неможливо», - розповіла перед початком Федірко. Лікарка каже: про те, що її розшукували, не знала. З роботи звільнилася за власним бажанням. Під час огляду взяла достатньо сечі та крові, чому їх не вистачило для проведення аналізів, не знає.

Geplaatst door UA: Харків op Dinsdag 22 januari 2019

Нагадаємо, в харківській поліції розповіли, що у фігурантки смертельній аварії Олени Зайцевої вилучили достатню кількість біоматеріалів для проведення аналізів і якщо буде потрібно, то проведуть службове розслідування та перевірку наркоцентру

Як повідомляв портал Знай.ua, експертиза щодо смертельної ДТП у Харкові встановила, що обвинувачена Олена Зайцева навіть на швидкості 106 кілометрів на годину могла загальмувати свій Lexus, щоб уникнути зіткнення з натовпом, однак цього не зробила.

Також Знай.ua писав, у вівторок, 22 січня, з'явилися обнадійливі новини для родичів загиблих у справі Зайцевої - зниклу нарколога Олену Федірко, яка декілька місяців не виходила на зв'язок та ігнорувала судові засідання, нарешті знайшли правоохоронці.