Військові розповіли про бойовий шлях сапера Дмитра Клименко, який у боях з початку війни.

Історію майора оприлюднили на сторінці ООС в Facebook.

"У березні 2014 року, групи розмінування Дмитра вступає в багатостраждальну землю східній частині України і починає роботу по знищенню виявлених вибухонебезпечних предметів", - йдеться в повідомленні.

Боєць зазначив, що на його особистому рахунку тисячі бойових розмінувань і безліч спеціалізованих курсів за кордоном.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Зараз багато роботи для саперів, тисячі замінувань. Терористи використовують саморобні вибухові пристрої. Вони можуть бути повністю промислові, але застосовуватися не за призначенням. Гранату з витягнутою чекою терористи можуть покласти під убитим чи пораненим військовим. Тому підходити до нього небезпечно", - розповів Дмитро.

Військовий пройшов бої за Червоний Лиман, взяття під контроль телевежі на горі Карачун, відбиття атаки на конвой його бригади поблизу Дмитрівки, знищення ворога і відбиття захопленої техніки поблизу міста Рубіжне Луганської області та штурм Донецького аеропорту.

У травні 2014 року в складі штурмового загону прибув першим вертольотом на Донецький аеропорт. Під час висадки помітили, що разом з їх вертольотами приземлилися і інші. Групи спеціального призначення відразу ж пішли на штурм. У той же час всі вертольоти піднялися в повітря і полетіли від ДАПу.

"Ми тоді не розуміли, що була загроза збивання наших вертольотів і вже потім отримали команду приєднатися до груп спецназу і йти разом на штурм. Важка була дорога від Спартака до старого терміналу, бо прострілювалася російськими терористам. Почалися бої в старому терміналі, а потім між старим і новим терміналом", - згадує Дмитро.

Зі слів військового, штурмовий загін десантників після зачистки старого терміналу отримав завдання. Під час штурму нового терміналу прикривати перший поверх старого терміналу, щоб не допустити проникнення противника з боку міста Донецька.

"Назавжди лишаться в пам'яті бої в ДАПі, хоча пробули там всього тиждень. Головне завдання вибрав вісімнадцять років тому. Йдучи слідами смерті, сапери знешкоджують її, прокладаючи дорогу життя. Подаючи сигнал піднятою рукою: "Шлях - вільний!", показують, що можна рухатися, значить, жити!" - йдеться у повідомленні.

Тепер майор Дмитро Клименко виконує бойові завдання в складі оперативно-тактичного угруповання "Схід". Робить все, щоб з кожним днем ​​на Донбасі ставало більше безпечних територій.

Нагадаємо, у Запорізькій області з життя пішов український боєць, який чотири дні тому повернувся з війни на Донбасі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Донецькій області у житловому будинку були знайдені тіла двох військових ЗСУ. На одному з тіл знайдено вогнепальне поранення, а на другому сліди сильного побиття.

Також Знай.ua писав про те, що у районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі за минулу добу загинули троє бійців так званих "ЛДНР".