Страшна хвороба косить українців. Проте медики вже звернули на це увагу. Так, у Міністерстві охорони здоров'я всерйоз мають намір ініціювати оголошення про епідемію кору в країні.

Про це стало відомо завдяки заяві блогеро-міністра Уляни Супрун.

лікарня
лікарня

"Щоб оголосити епідемію, ми повинні скликати спеціальну комісію, яка буде це робити. До кінця тижня ми збираємо всі документи, щоб можна було зібрати цю комісію і розглянути, чи настав час епідемії", – заявила Супрун.

Відомо, що Україна лідирує по захворюваності на кір в Європі. За даними МОЗ, з початку року від ускладнень кору померли п'ять людей, а захворіли 8498 людей. Близько 390 тисяч дітей до 18 років не мають необхідної кількості щеплень від кору. Запобігти захворюванню може тільки вакцинація.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Лікарня
Лікарня

Варто нагадати, що у вівторок, 22 січня, стало відомо про зараження небезпечною епідемією чотирьох медиків в Запоріжжі. Про це повідомляє обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я. У повідомленні говориться, що в Запоріжжі чотири лікаря приватної клініки заразилися на кір від пацієнта. Постраждалі - медики персоналу приватної лікарні "Вітацентр" в центральному Вознесенському районі Запоріжжя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі Миколаєва у соціальних мережах розповіли про випадки захворювання дітей ротавірусної інфекцією. В народі її називають "кишковим грипом". Стурбовані батьки навіть зверталися до місцевих ЗМІ. Вони повідомили, що в п'ятницю, 18 січня, близько 10 дітей дитячого садка №141 було госпіталізовано, і їм поставили діагноз "ротавірусна інфекція". У соціальних мережах місцеві жителі повідомляють про нібито масовий та масштабний характер вірусу.

Нагадаємо, нові правила виклику "швидкої" до 2019 року: що потрібно знати.

Як повідомляв Знай.uа Супрун розповіла про всі “покращення” медицини в 2019 році: українці хапаються за голову.

Знай.uа писав, ЗСУ косить страшна хвороба, медики рятують десятки життів.