Національний банк України запустить в обіг нові монети Номіналом 5 та 10 грн. У НБУ також розповіли про долю паперових грошей номіналом 1, 2, 5 та 10 грн. Українці зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно як новими монетами, що відповідають цим купюрам, так і банкнотами відповідних номіналів.

"Заплановано, що воно все буде реалізовано до 2020-го року. Все буде вводитися поступово. Відповідно, будуть і паперові купюри, і монети", - розповів керівник прес-офісу ПриватБанку в Тернопільській області Олександр Жильцов.

Нові монети планують ввести в обіг у 2019-2020-их роках.

"Банкноти номіналом 1, 2, 5 і 10 гривень не вилучатимуться з обігу, але з часом НБУ припинить друкувати ці банкноти й додатково поповнювати ними грошовий оборот. Банкноти відповідних номіналів випускатимуть лише для потреб колекціонерів", - пояснили в НБУ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Однак в НБУ не називають точну дату виходу таких монет. За словами прес-служби, Нацбанк повідомить громадянам додатково за кілька місяців до їх введення - після ухвалення відповідного рішення правлінням банку.

Станом на 1 жовтня 2018 року в готівковому обігу країни перебуває готівки на загальну суму понад 375,0 млрд грн, у тому числі монет – 2,2 млрд грн (13,0 млрд штук) та банкнот – 372,7 млрд грн (2,9 млрд штук). Загальна кількість банкнот на одного громадянина країни становить 67 штук, а розмінних монет – 293 штуки.

Нагадаємо, українцям пояснили, що потрібно зробити вже сьогодні, щоб не втратити субсидію.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також "Знай.ua" писав, що українцям по місяцях показали, на скільки і що здорожчає в 2019 році. Уряд повідомив про підвищення пенсій та інших соціальних виплат.