Синоптики оприлюднили прогноз погоди на лютий - українцям варто готуватися до лютих морозів, хуртовин та ожеледиці.

Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Він зазначає, що в Україні з 5 лютого очікується різке зниження температури аж до -30.

Морози, які почалися після Хрещення, протримаються до кінця січня, говорить Горбань.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

В останні дні січня очікується відлига, однак вона триватиме лише до початку лютого, а потім вдарять сильні морози.

"З 5 лютого вступить в права справжня морозна зима. При цьому в першій половині лютого, можливі морози до 25-30 градусів, які будуть супроводжуватися снігопадами", - розповів Горбань.

Раніше повідомлялося, що останній місяць зими буде по-справжньому зимовим, але не надто лютим. Початок лютого відзначиться сильними морозами, особливо нічними, а вдень подекуди буде "плюсова" температура.

За прогнозом фахівця, січень виявився нахолоднішим місяце, наступний буде м'якше. До лютого сильний холод відійде, вночі очікуються невеликі морози, вдень буде плюсова температура, пройде сніг, а ось після 20 лютого в країну знову прийдуть сильні морози.

"В першій декаді лютого погода буде м'якою (від невеликих мінусів до плюсів) і малосніжною. На відміну від другої десятиденки, в кінці якої очікуються рясні опади. Крім того, у другій декаді лютого в Україну повернуться морози, але не дуже сильні. А ось після 20 лютого можливо різке зниження температури. Опади будуть помірними", - зазначив народний синоптик.

Нагадаємо, в Україну йдуть "арктичні родичі": погода на кінець тижня не дасть вам розслабитися. У зв'язку з цим температура очікується на рівні -8-15 градусів вночі і -7-12 градусів вдень.

Як повідомляв Знай. ua, лютий снігопад і транспортний колапс у Києві породив безліч забавних фотожаб. Киян розлютили величезні пробки і затримки громадського транспорту.

Знай. ua писав, що погода в лютому змусить забути про ранньої весни: морози -30 і сніговий армагеддон. Після 20 лютого в країну знову прийдуть сильні морози.