День Ніни

В цей день віруючі православної церкви вшановують пам'ять святої Ніни. Так звали царицю, яка в 4 столітті ввела в Грузії єдину віру християнство.

У народі це свято прозвали Ніна – обряди худоби. Друга частина назви походить з традиції доглядати в цей день за домашньою худобою. За звичаєм, тварин чистили, виносили із хліва гній, перестилали на підлозі солому. До худоби зверталися з ласкавими словами, пригощали його свіжим хлібом та овочами.

Також наші предки помічали в цей день прикмети про погоду. Якщо дерева покривалися інеєм — це віщувало тепло, а от білі хмари обіцяли холоднечу. Якщо у морозний день йшов сніг — чекали на потепління, а якщо на заході з'являвся стовп сонячного світла — навпаки, готувалися до морозів. Прийнято вважати, що ранній спів півнів обіцяє тепло, а каркання ворони вранці — заметіль.

Міжнародний день без Інтернету

Щорічно в останню неділю січня світова інтернет-спільнота відзначає Міжнародний День без Інтернету (International Internet-Free Day). У 2019 році дата припадає на 27 число.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Треба повністю відволікти людей від комп'ютерів і глобальної мережі, щоб провести цей день виключно в «реальному» світі, спілкуватися з іншими людьми тільки «наживо» або присвятити свято своєму улюбленому хобі (не пов'язаного з інтернетом).

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Щорічно в цей день відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту (International Holocaust Remembrance Day). Ця дата є першим всесвітнім днем пам'яті жертв Голокосту, згідно резолюції 60/7 Генеральної Асамблеєю ООН 1 листопада 2005 року.

Генеральна Асамблея ООН закликала держави-члени розробити і проводити освітні програми, щоб уроки Голокосту назавжди збереглися в пам'яті наступних поколінь і сприяли запобіганню актів геноциду в майбутньому.

Іменини в цей день

Агнія, Адам, Андрій, Аристарх, Веніамін, Давид, Іван, Ілля, Йосип, Макар, Марк, Мойсей, Ніна, Павло, Прокл, Сава, Сергій, Степан, Феодул.