28 січня у Київському районному суді Харкова мали відбутися дебати у резонансній справі Зайцевої і Дронова, яких звинувачують у загибелі шести осіб у ДТП в Харкові. Але через неявку на судове засідання деяких фігурантів справи дебати все-таки доведеться відкласти.

Про це повідомляють "Факты".

У резонансному судовому процесі намітився прогрес. Знайдений один з ключових свідків — експерт Олена Федірко. Саме вона першою проводила огляд Олени Зайцевої на місці події та встановила, що дівчина перебувала під впливом опіатів. Але незабаром Олена Федірко пропала.

І ось Олену Федірко нарешті доставили в суд. Вона виглядала дещо розгубленою. У перерві судового засідання на неї налетіли з питаннями журналісти.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

- Я не ховалася, — виправдовувалася експерт. — Я просто не знала, що мене розшукують.

Федірко підтвердила, що експертизу Зайцевої вона провела повністю, про що склала акт. Але тепер вона невпевнена, чи були у обвинуваченої видимі ознаки наркотичного сп'яніння чи ні.

Зайцева, яку опитували на місці трагедії, то сміялася, то замикалася в собі. І Федірко — фахівець з 50-річним стажем — каже, що така поведінка могла бути і при черепно-мозковій травмі. Але експертиза встановила: подряпина на лобі Зайцевої — це просто подряпина.

Заковика в тому, що тепер експерти не можуть визначити — кількість виявлених опіатів перевищує норму чи ні. Виявляється, в Україні фактично відсутня методика визначення того, що ми називаємо наркотичним сп'янінням. За визначенням алкогольного сп'яніння норми є. 0,2 проміле вважається перевищує норму. А стосовно наркотиків такого немає.

Пом'якшувальні обставини, насамперед — повне відшкодування шкоди потерпілим. Представники родини Зайцевої через підставних осіб давали якісь гроші потерпілим. Але не всім, і деякі з потерпілих ці гроші повертали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що службову перевірку стосовно слідчої групи у справі про смертельну аварію н з підозрюваної Зайцевої призначило ГУ Нацполиции в Харківській області.

Як повідомляв раніше Знай.uа страшна аварія під Києвом засіяла дрогу трупами. Причини і обставини трагедії поки невідомі, на місці працюють медики та правоохоронці.

Також Знай.uа писав про те, що чоловік королеви Єлизавети принц Філіп потрапив в аварію біля маєтку в ДТП Сандрингем, де він відпочивав разом з нею.