У суботу, 26 січня, російські окупаційні війська десять разів порушили режим припинення вогню.

Про це йдеться у зведенні штабу ООС в Facebook.

Більше того у ході обстрілу проросійські бойовики застосували заборонені Мінськими угодами озброєння.

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли по позиціях наших захисників велися в районі населених пунктів Водяне, Широкино, Невельському", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наразі вже відомо, що бойовики обстрілювали українських захисників із стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів.

Крім того неспокійно було в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ".

"Противник обстріляв наші позиції двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу селища Кримське; двічі з мінометів калібру калібру 82 мм., гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу населеного пункту Катеринівка; з гранатометів - поблизу селища Старий Айдар, з автоматичних гранатометів - поблизу населеного пункту Луганське", - заявили в штабі.

Також відзначається, що за даними української розвідки українським військовим вдалося ліквідувати 4 окупанти та поранити 2.

Разом з тим варто відзначити, що військові 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних запорожців пройдуть навчання за стандартами НАТО. Тренуваннями керуватимуть інструктори провідних армій світу.

Порошенко наголосив, що необхідно розгорнути повномасштабну підготовку бригади до виконання завдань за призначенням відразу після реабілітації.

"Я знаю, що скоро у вашій військовій частині будуть проведені заходи щодо доукомплектування особового складу, озброєння і військовою технікою. Розпочнеться навчання особового складу за стандартами країн-членів НАТО, зокрема, під керівництвом інструкторів провідних армій світу", – сказав Порошенко.

За його словами, після закінчення підготовки за стандартами НАТО проведуть також масштабні навчання у складі бригади. Президент України також нагадав, що "116 воїнів бригади віддали своє життя за Україну під час боїв з російськими агресорами", а 700 отримали поранення і травми

Так, підрозділи 72-ї бригади брали участь в обороні донецького аеропорту, відбивали танкові атаки ворога в лютому 2015-го під Богданівкою, вели запеклі бої під Білою Кам'янкою Донецької області.

Вони розміщується у місті Біла Церква Київської області. Бригада створена у 2002 році на базі 72-ї гвардійської механізованої дивізії, що, зі свого боку, веде історію від 72-ї гвардійської мотострілецької дивізії.

Нагадаємо, на Донбасі знайшли горище, набите боєприпасами.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт пояснив, чим окупований Донбас відрізняється від решти України.

Також "Знай.ua" писав, що фото ліквідованих бойовиків показали в мережі.

Як бойовики грабують Донбас? Ексклюзивний репортаж | Донбас.Реалії