На півночі окупованого півострова Крим є проблеми з питною водо. Окупанти взялися за її вирішення. Для цього проросійська влада почала перекидання води з Білогірського водосховища у сусіднє – Тайганське.

Такий крок вони пояснюють "рясними зимовими опадами", пише видання "Крим.Реалії".

Експерти натомість переконані, що такі дії проблему питної води точно не вирішать.

Підпорядковане окупаційній владі управління водного господарства та меліорації зазначає, що наразі у Білогірському водосховищі накопичено понад 20 мільйонів кубічних метрів води. Перекидання надлишків води з Білогірського в Тайганськоє водосховище відбувається в обсязі 3 кубометра в секунду, вже накопичено 2 млн кубічних метрів води.

Окупанти також планую побудувати новий водопровід. Він повинен забезпечити подачу води на північ півострова. Проект почнуть будувати у 2019-2020 роках.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Білгородське водосховище

Можливість перекидання води окупанти обговорювали ще у жовтні 2018 року. Зараз проросійська влада вирішила, що такий варіант вирішить проблему із нестачею питаної води для півночі окупованого Криму.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, поставки води на півострів припинили.

Нагадаємо, що кримчани, які раніше активно підтримували анексію Криму і політику Володимира Путіна, заговорили про нову катастрофу, яка повисла над півостровом. Тепер агресивні дії їм не здаються такими вже корисними і потрібними.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський показав українцям свою декларацію: вілла в Криму і чималий автопарк.

Раніше "Знай.ua" писав, що Україна забере у Росії Кавказ і Кубань силою. З історією не посперечаєшся.