Російські окупанти прагнуть заселити на постійне проживання жителів Сибіру в анексований півострів Крим.

Про це пишуть Крим.Реалії.

Зокрема, російський національний комерційний банк (РНКБ) ініціював в Сибіру масштабну програму з кредитування бажаючих купити в Криму "житло біля моря". Цей регіон став першим за Уралом, де буде запущено дистанційне іпотечне кредитування, вибір і придбання нерухомості.

За словами представників банку, базова ставка для жителів Сибіру становить 11,5% - і буде єдиною для первинного і вторинного житла і не зміниться в залежності від початкового внеску. Але ці умови навряд чи можна назвати вигідними.

"Ставка 11,5% - це непривабливі умови. Це той мінімум, при якому ринок іпотеки працює. Потрібно знижувати спочатку до 8%, потім до 6%", - пише видання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Окупаційна влада в анексованому Росією Криму має намір також змусити "іноземців", тобто українців, сплачувати податки за власність на півострові. Головний "податківець" заявив, що цьогоріч "ця робота буде посилена".

Водночас у Мінсоцполітики назвали кількість переселенців з Криму та Донбасу. Станом на 8 січня 2019 року на облік взято 1 мільйон 512 тисяч 367 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Нагадаємо, що кримчани, які раніше активно підтримували анексію Криму і політику Володимира Путіна, заговорили про нову катастрофу, яка повисла над півостровом. Тепер агресивні дії їм не здаються такими вже корисними і потрібними.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський показав українцям свою декларацію: вілла в Криму і чималий автопарк.

Раніше "Знай.ua" писав, що Україна забере у Росії Кавказ і Кубань силою. З історією не посперечаєшся.