В Україні будуть функціонувати паралельно одразу два види субсидій. Деякі українці отримають безготівкову субсидію, а декому дадуть гроші на руки.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передають у прес-службі відомства.

"По закінченні опалювального сезону, провівши обидва варіанти надання субсидій, відбудеться ревізія ефективності обох варіантів і за результатами цього буде вирішено який буде залишено. Я прогнозую, що ми залишимо обидва варіанти - і безготівковий, і готівковий. Ті люди, які отримали субсидію готівкою і будуть добросовісно платити, залишаться на готівковій формі, а ті хто зірвали терміни оплати або не оплатили, після сплати боргу будуть переведені на безготівкову форму надання субсидій", - заявив Рева.

За словами міністра, безготівкова форма призначена для тих родин, яким субсидію призначили в 2019 році, тим, хто оформив у 2018 - належить видати "живими" грошима.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами міністра, ця система передбачає перерахування сум субсидій на спеціальні рахунки, з яких сплачуватимуться житлово-комунальні послуги. А все, що вдалося заощадити після закінчення опалювального сезону громадяни зможуть отримати різницю на руки та витратити на будь-які цілі.

Разом із тим, наголосив Рева, запланована на березень виплата субсидій у готівковій формі тим громадянам, яким субсидію було призначено у жовтні 2018 року. Українці отримають на руки всю суму, яку вони повинні будуть витратити виключно на оплату послуг ЖКГ.

Додамо, тим українцям, які отримають субсидію в готівці, її об'єднають із пенсіями, оскільки виплати збігаються по датах. Таким чином субсидію пропонують зробити соцвиплатами.

Нагадаємо, глава уряду Володимир Гройсман розповів, на скільки підвищиться середня зарплата найближчим часом.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українців змусять оплачувати не лише свою комуналку, а й борги сусідів.

Також Знай.ua писав, що стало відомом, як змусити поставщиків послуг компенсувати за неякісну комуналку.

Дивіться: Монетизація субсидій. Як вона покращить життя українців