На Тернопільщині бійцям АТО не зарахували службу, як страховий стаж. Чоловіки боронили Україну на Донбасі у 2014-15 роках.

Про проблеми зі страховим стажем розповів викладач педагогічного університету Володимир Брославський. Він майже рік був командиром відділення 56-ї Маріупольської бригади, йдеться в сюжеті ТСН.

"Мене мобілізували в травні і в травні у мене ще зарахований пенсійний стаж. За 2015 рік у мене зараховано тільки п'ять місяців", - розповів Брославський.

Працівники Пенсійноого фонду навіть не знали, що в цей час викладач перебував в АТО, бо немає жодних підтверджень його знаходження там.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Страховий стаж нараховується на підставі довідки про проходження військової служби і про сплачені суми страхових внесків", - йдеться у повідомленні.

Щоб отримати документ, тепер Брославському доведеться їхати до Маріуполя і брати там довідку. Викладач і його товариші по службі не розуміє, чому цим потрібно займатися ним, якщо у Міністерства оборони України є всі дані.

Крім того, атовці першої хвилі мобілізації прямо в військкоматі написали звернення до міністра оборони з проханням вирішити питання з Пенсійним фондом.

Нагадаємо, військові розповіли про бойовий шлях сапера Дмитра Клименко, який у боях з початку війни.

У березні 2014 року, групи розмінування Дмитра вступає в багатостраждальну землю східній частині України і починає роботу по знищенню виявлених вибухонебезпечних предметів.

Крім того, у Запорізькій області з життя пішов український боєць, який чотири дні тому повернувся з війни на Донбасі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Донецькій області у житловому будинку були знайдені тіла двох військових ЗСУ. На одному з тіл знайдено вогнепальне поранення, а на другому сліди сильного побиття.

Також Знай.ua писав про те, що у районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі за минулу добу загинули троє бійців так званих "ЛДНР".