Відразу 13 монастирів улюбленого пристанища Володимира Путіна та російських олігархів - Афону, відмовилися від участі в урочистій церемонії інтронізації предстоятеля Православної церкви України Епіфанія.

Із двох десятків монастирів Афона, всього сім підтримали те, щоб брати участь в інтронізації глави ПЦУ. Подія запланована на 3 лютого 2019 року в Києві. Про це йдеться в повідомленні грецького видання "Ромфея".

Епіфаній

Релігієзнавець Олександр пояснив таку позицію грецького духовенства в інтерв'ю "Обозревателю".

За його словами, протягом багатьох років Кремль інвестував гроші в грецькі монастирі. Разом з тим, в майбутньому цей вплив буде падати, і ченці визнають нову українську церкву.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Путін туди закачав дуже багато грошей, щоб впливати на них. Однак на все свій час. Приїдуть колись. Хоча, це не окрема церква, а група монастирів Константинопольського патріархату", - сказав Саган.

Крім того, зазначається, що інтронізація Епіфанія пройде під час божественної літургії в Соборі Святої Софії Київської. Фактично це церемонія вступу на престол і офіційний початок виконання обов'язків предстоятеля.

Нагадаємо, в Україні у зв'язку із змінами в законодавстві цілий ряд церков та інших релігійних організацій мають внести зміни до статуту щодо перейменування. Перелік оприлюднили в суботу в "Урядовому кур'єрі".

Всього в переліку перераховано релігійний центр Київська митрополія УПЦ, 53 релігійних управлінь, 19 духовних навчальних закладів, 271 монастир та інші.

Крім того, попи виють, томос йде: білоруські священики жорстко висловилися про українську церкву.

Також "Знай.ua" писав про те, що Патріарху Кирилу дали три місяці в Україні, потім - "нехай щастить".