Встановлено перелік предметів для державної підсумкової атестації школярів.

Про це повідомляє gazeta.ua.

ДПА буде проводитися тільки в письмовому вигляді, затверджується в наказі, підписаному міністром освіти Лілією Гриневич.

Випускники 11 класів будуть здавати ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Учні професійно-технічних училищ і коледжів - українську мову, історію України чи математику також писати у формі тестування. Третій предмет здається на вибір - у своєму навчальному закладі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Після 4-го класу школярі складатимуть іспит з української мови (і читання) або мови національної меншини та з математики.

Учні, які закінчують 9-й клас, здадуть іспит з обов'язкових предметів - математики та української мови. Ще два предмета ДПА виберуть за рішенням педагогічної ради. Зокрема, біологія, географія, іноземна мова, зарубіжна література, українська література, хімія, фізика.

Випускники шкіл проходять ЗНО. Обов'язкове тестування - українська мова та література. Інший обов'язковий предмет на вибір - математика чи історія України. Третій навчальний предмет з переліку: історія України, математика, географія, біологія, іноземна мова (англійська, німецька, або французька), фізика, хімія.

Нагадаємо, результати ЗНО випускників одинадцятих класів підуть в атестат замість підсумкового іспиту. Математика в цьому році не буде обов'язковим предметом, її можна вибрати замість історії.

Як повідомляв раніше Знай.uа, результати ЗНО випускникам одинадцятих класів підуть в атестат замість підсумкового іспиту. Крім того, тестування потрібно буде проходити і студентам коледжів і дев'ятикласникам.

Знай.uа писав про те, що є 3 кращих варіанти освітніх програм і заходів, на які можна подати заявку вже в січні 2019 року. У проектах представлені резиденції для багатьох творчих спеціалізацій. На даний момент актуальні пропозиції для танцюристів, художників і письменників.