Загроза повномасштабного вторгнення Путіна висить над Україною уже давно, однак не варто забувати, що реалізація такого сценарію є більш ніж реальною.

путін
путін

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на коментар начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенанта запасу Ігоря Романенка.

Військовий експерт заявив, що Росія за місяць може розгорнути необхідні сили для початку широкомасштабної агресії проти України.

"Путін не починає широкомасштабну війну проти України, оскільки втрати, які можуть бути, для них неприйнятні. РФ шукає більш прийнятні варіанти вирішення своїх підходів", - заявив він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Путін
Путін

Романенко підкреслює, що Україна повинна бути весь час готовою до широкомасштабної агресії з боку Росії.

Генерал упевнений, що Путін робить усе, щоб тримати Україну в постійній напрузі.

У той же час це не означає, що він організує повномасштабне вторгнення зараз - на президентські або парламентські вибори - режим РФ вважає, що він може більш ефективно використовувати ситуацію на виборах.

"Якщо Путіну не вдасться досягти своїх цілей на українських виборах - у нього є підготовлені військові структури, і залишається військовий варіант", - каже генерал.

російські військові
російські військові

Військовий підкреслює, що РФ провела злагодження своїх підрозділів, військові навчання і в окупованому Криму, і в Придністров'ї. Крім того, за його словами, в Білорусь також заведений російський контингент і озброєння.

"В даний час я не прогнозую початок широкомасштабних дій, але для того, щоб їх почати прямо зараз - це можна зробити до місяця підготовки, а то й менше", - заявив генерал та додав, що для цього треба доформувати підрозділи і наростити угруповання від 250 тисяч військ.

російські військові
російські військові

Крім того, Романенко зазначив, що Путін також за кілька тижнів може завести необхідну кількість військ в Білорусь і забезпечити звідти прохід своїх військ на територію України.

Лукашенко
Лукашенко

Нагадаємо, колишній співробітник Пентагону, керівник Центру дипломатії Байдена Майкл Карпентер зробив прогноз стосовно дій Путіна на міжнародній арені у 2019 році.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українські військові на Донбасі посилили контроль на цілою низкою населених пунктів, не порушуючи при цьому досягнуті у Мінську домовленості.

Також Знай.ua писав про те, що російський президент Володимир Путін більше за інших чекає на проведення виборів в Україні у 2019 році.