У середу, 30 січня, на сайті Верховної Ради зареєстрували петицію з вимогою внести зміни до законодавства, щоб канабіс можна було використовувати у медичних та наукових цілях. Науковці та лікарі у світу стверджують, що таке використання є виправданим, повідмила очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

Супрун зазначила, що темою застосування наркотичних речовин в медичних цілях часто маніпулюють. Водночас, за її словами, доведено, що медичний канабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів та нормалізувати самопочуття при низці тяжких захворювань і станів.

"Тому використовувати його у медицині, звісно з певними застереженнями, нормальна світова практика", — написала Супрун.

Вона нагадала, що в Україні повністю заборонено використання медичного канабісу в лікувальних та наукових цілях.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Хоча застосування таких препаратів допомогло б майже двом мільйонам громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів... Доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу — це реалізація їхнього права на медичну допомогу. Важливо підтримати легалізацію застосування медичного канабісу в наукових цілях та медицині", — наголосила очільниця МОЗ.

Супрун пояснила, що медичний канабіс застосовують при таких захворюваннях як хвороба Альцгеймера, ракові захворювання, хронічний біль, синдром подразненого кишківника, в тому числі хвороба Крона та виразковий коліт, множинний склероз, а також епілепсія.

Раніше писалося, що задовго до появи MDMA марихуана вважалася головним наркотичним засобом для прояву любові серед молоді 60-х років. Сьогодні наука також аналізує збуджуючі якості конопель.

Дослідна робота, проведена Журналом сексуальної медицини, вивчили вплив марихуани на частоту сексу у людини.

Нагадаємо, група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа", компанія Coca-Cola планує випускати безалкогольні напої, які будуть містити каннабидиол.

Також "Знай.uа" писав, що подростки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і приймати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.