Українців залишили без газових лічильників. Ось вже 2019-й рік постукав у двері, а газорозподільні компанії так і не спромоглися забезпечити споживачів обладнанням, необхідним для обліку споживаної енергії, пише Хвиля.net.

Посилаючись на коментар експерта в цій галузі, економіста Бориса Кушнірука, видання уточнює: вони у цьому не зацікавлені. Той же Фірташ заробив на цьому цілий статок "Думаю, знайшлися валізи вагомих аргументів у Верховну Раду, щоб прийняли рішення перенести встановлення лічильників ще на 3 роки – до кінця 2021-го року", - сказав Кушнірук в ефірі програми "Перші про головне. Коментарі".

За словами експерта, встановити газові лічильники збиралися ще в 2010 - му році, але віз і нині там. Збиралися поставити до 2018 року, більш того – це повинні були зробити газорозподільні компанії, але…на жаль не склалося. А точніше, мільйони вдало склалися в валізи і були піднесені кому треба, місця для інтересів простих громадян не залишилося.

«Вони це мали зробити до 2018-го року. Але вони не зацікавлені в цьому. Тому до того часу, поки існує система без обліку, вони мають можливість списувати газ на населення в набагато більших обсягах, ніж це є насправді.

протягом тривалого часу норма споживання газу для людей, які не мали лічильників, була 9 кубометрів газу. Але ця норма ще з радянських часів. Тоді все готувалося на газу. Потім з'явилися бойлери, електрочайники та електродуховки. Споживання газу стрімко скоротилося», – зазначив пан Кушнірук.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Експерт заявив, що 3 мільйони українських сімей сьогодні не мають лічильників.

«Прийшов 2018-й рік, але газорозподільні компанії лічильників не встановили. Вони не зацікавлені в цьому. Але проблема, що законодавці не передбачили каральних заходів, щоб змусити їх це зробити. А враховуючи те, скільки пан Фірташ на цьому заробляє, думаю, знайшлися валізи вагомих аргументів у Верховну Раду, щоб прийняли рішення перенести встановлення лічильників ще на 3 роки – до кінця 2021-го року», – розповів Борис Кушнірук.

Нагадаємо, українські чиновниці влипли в грандіозний скандал на Мальдівах: звідки гроші.

Також ми писали: Коболєв розповів, скільки газу належить українцям: якщо ви раптом не знали.

Нагадаємо, цінові стрибки у лютому: на що українцям потрібно відкладати вже сьогодні.

Як повідомляв Знай.иа, українцям дозволили не платити за комуналку перед виборами.