За минулу добу, 3 лютого, російські окупаційні війська встигли дев'ять разів порушити режим припинення вогню, два рази застосування заборонених Мінську домовленостями озброєння.

Про це повідомила "НАРОДНА ПРАВДА" з посиланням на прес-службу ООС в Facebook.

У зоні активності оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріли позицій українських військових велися з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі селищ Павлопіль і Новоселівка.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, мінометів - в районі Хутори Вільний, Новотошківского, Луганського, Зайцева, Золотого-4 і Кримського.

В результаті злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

За даними розвідки на 3 лютого, троє окупантів знищені.

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав.
Також про ситуацію на Донбасі інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв: "На окупованих територіях Донбасу проросійські бандформування" ЛДНР "приведені в повну бойову готовність. Російська Федерація не тільки передає бойовикам відремонтовану військову техніку, а й проводить з ними навчання. Зараз терористи проходять навчання поблизу житлових кварталів на окупованих територіях. "

Як повідомляв "Знай.ua", штаб ООС прийняв рішення про повернення полку "Азов" на фронт. Відомий український журналіст Юрій Бутусов поділився подробицями повернення легендарного полку на передову.

Також інформаційний портал "Знай.ua" писав: "В зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі тільки за перший день лютого було зафіксовано п'ять обстрілів українських позицій окупантами. Примітно, що бойовики не посоромилися двічі застосовувати зброю, яке заборонено Мінську домовленостями. На щастя, в рядах українських бійців обійшлося без втрат. Як стало відомо з повідомлення прес-центру штабу ООС, терористи відкривали вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру, а також мінометів калібру 82 мм. поблізос ти селищ Красногорівка і Павлопіль. "