В Україні насправді нараховується чимало позитивних законів, тільки біда в тому, що не всі із них виконуються. Інколи простого пенсіонера можуть кинути до в'язниці на солідний термін, а при цьому ті, хто користується посадою у власних інтересах, можуть із легкістю уникнути покарання. Принаймні, так вважає юрист Михайло Шнайдер.

"Красти це злочин. Багато красти це бізнес. А грабувати весь народ це вже політика". Кілька днів тому, в Шостці поліцейські затримали 70-річну пенсіонерку. Жінка винесла з супермаркету продукти на суму 900 гривень. Відносно старенької було відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України "Крадіжка". Їй загрожує до 5 років позбавлення свободи. Тільки вдумайтеся в це. За пакет продуктів. Це не вкладається у мене в голові. Дясятки персонажів, які обібрали український народ на мільярди доларів, гуляють на свободі. Радіють життю, купаючись в розкоші і достатку. А нещасних і доведених до відчаю людей, які вкрали якусь дрібницю, судять і садять", - пише Шнайдер.


Цікаво, що випадки крадіжок пенсіонерами непоодинокі. Приміром, літня жінка з Луцька регулярно навідувалася в магазин "Щедрий Кошик", а йшла звідти, прихопивши деякі продукти: каву, цукерки тощо. Втім, її спіймали "на гарячому", а відеокамери підтвердили, що це не вперше. Учасники засідання встановили, що жінка здійснювала крадіжки в одному і тому ж магазині та робила це вечірньої пори.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

8 квітня 2018 року знову взялася цупити каву та цукерки на загальну суму 283 грн. Тому суд виніс вирок щодо призначення покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік з випробувальним терміном. Але ніхто навіть не замислився про причини. Звісно, бідність не привід порушувати закон, але що робити, якщо купити їжу немає на що?

Крадуть бабці і за кордоном, тільки не продукти, а іграшки. Свого часу поліція Парижа затримала літню мешканку французької столиці, яка "від неробства" здійснила понад 700 крадіжок у шести паризьких магазинах іграшок.

За даними слідства, літня парижанка продавала вкрадені речі в інтернеті, і з червня 2018 року встигла розмістити в мережі 957 оголошень про продаж. У поліції уточнили, що в ході обшуків в будинку пенсіонерки вдалося виявити “плоди крадіжок із шести магазинів іграшок Паризького регіону” — близько тисячі різних предметів і понад 40 тисяч євро готівкою.

Пенсіонерка у скоєному зізналася, додавши, що здійснювала крадіжки “в основному від неробства”. Наші так сказати про себе не можуть, тому що працюють, аби вижити, навіть після виходу на пенсію.

Дивіться: Бабуся тікає від своїх дітей читати книжки в магазині

Нагадаємо, українцям запропонували шикарну схему заробітку на виборах. Як повідомляв "Знай.ua", у Києві через снігопади ускладнився рух транспорту. Також "Знай.ua" писав, розкрито п'ять найпопулярніших схем, за допомогою яких банки дурять вкладників.