Морські прикордонники зі складу Об'єднаних сил у взаємодії з катерами ВМС ЗСУ та іншими силами ООС відпрацювали навчальні маневри по відбиття ворожого нападу в Азовському морі, повідомляє OBOZREVATEL.

Про це інформує прес-служба Державної прикордонної служби.

"За легендою навчань, судно-порушник, ігноруючи запити і законні вимоги корабля Морської охорони і катерів ВМС ЗСУ, здійснювало небезпечні маневри на великій швидкості і намагався наблизитися до берега для можливої висадки диверсійної групи", — сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

При підтримці артилерії з берега і авіації "судно-порушник" було зупинено і заблоковано, "висадку диверсійних груп" не допущено.

"Командувач Об'єднаних сил відзначив високий рівень підготовки і чітку злагодженість роботи екіпажу корабля Морської охорони "Донбас", де був присутній особисто і мав можливість спостерігати не тільки за діями і маневрами, але й оцінити управлінську діяльність командира корабля, навчання персоналу", — підкреслюється в повідомленні.

"Такі навчання дають нам вдосконалювати свої професійні навички, додатково перевірити злагодженість усіх взаємодіючих сил та бути завжди напоготові для реагування на розвиток подій в зоні відповідальності", - сказав командир корабля Морської охорони "Донбас" капітан 3 рангу Дмитро Глушак.

Нагадаємо, екіпаж "Норду" може спокійно повернутися додому, але це не точно.

Як повідомляв Знай.uа, українські моряки потрапили в лапи ФСБ: шиють справу.

Знай.ua писав, півтора десятка українців заарештували за кордоном. Їх тримають прямо в порту і поки невідомо, коли дозволять повернутися.