Зцілюючі водойми присутні в багатьох куточках нашого краю. А Закарпаття взагалі славиться не тільки гірськими вершинами, свіжим чистим повітрям, але і дивовижними річками, струмками і колодязями. Зокрема, у Перечині на узбіччі дороги між урочищами Поташня і Яслище струмує під горою цілюще джерело.

У ньому кришталево чиста, ароматна і свіжа вода, а також, як кажуть старожили, у неї є цілющі властивості.

До джерела протягом багатьох років їдуть ті, хто має проблеми із зором.

Навіть назва Яслище отримало від того, що неподалік колись були ясла, де мандрівники мали можливість нагодувати своїх тварин, напоївши їх прохолодною водою їх джерела..

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

“Колись, пам'ятаю, в дитинстві, щоранку до джерела приходив один старий протирати водою очі. Вони у нього хворіли і він намагався вилікувати їх. Кажуть, що вода йому допомагала”,- говорить один з місцевих жителів.

“У племінниці моєї знайомої з Ужгорода сльозилися і запухали очі. Тому я кілька разів привозила їй цієї водички. Вона вмивалася нею. Незабаром дівчина справді видужала. Це було 12 років тому. Але вона мені досі вдячна за ці ліки”, – каже ще одна мешканка.

Як кажуть мешканці цих країв, діти дуже люблять митися у воді з джерела. Він став настільки відомим, що сюди приїжджають навіть з інших областей.

“Одного разу біля мене зупинився автомобіль. Вийшла жінка і питає мене: “Де у вас колодязь сліпих?” Я відразу і не зрозуміла про що йде мова. Потім здогадалася, що вона мала на увазі джерело. Показала їй. Незнайомка зізналася, що приїхала аж з Київської області. Її дочка обпекла собі обличчя, пошкодила очі. Тому мати захотіла забрати додому своїй дитині диво-води. Не знаю, як потім склалася у неї доля, але жінка дуже вірила, що джерельна водиця їй допоможе”, – каже жінка Юлія одній з газет.

Люди в один голос твердять, що вода володіє особливими властивостями.

Навіть тоді, коли трактор чистив рів та джерело було засипане, люди вирішили його відкопати. У часи СРСР в подібні чудеса важко було повірити, але навіть і тоді люди лікувалися за допомогою джерела.

Саме тому чудодійне джерело тече і по сей день, даруючи сліпим радість життя і надію. Хтось з місцевих вважає, що джерело просто зобов'язане стати місцем паломництва і біля нього повинні побудувати хоча б каплицю, а комусь приносить радість навіть проживання поруч з цілющими водами.

Адже якими б властивостями не володіла вода, головне – це віра. А вона творить неймовірні дива.

Слід усвідомлювати, що якою б не була вода, головне – це чистота думок, наших справ і душі

Нагадаємо, Розкрита головна таємниця Ісуса Христа: століттями молилися на підробку

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Ще 12 священиків втекли з УПЦ МП в церкву "здорового українця"

Також Знай.ua" писав про те, що Остання реліквія стародавнього народу: з устя Темзи дістали тисячолітню згадку про вікінгів