Кабмін, який явно не надто дбає про добробут українців, полюбив перерахунки, результати яких ставлять під сумнів не тільки комфорт населення, але і його виживання в принципі. Таке враження, що скоро газ потрапить під заборону, ціни на нього зростуть до захмарних висот, а топити будемо або вугіллям або дровами. А воду будемо гріти на багатті. Видання Хвиля.net розповіло, як змінилися в Україні газові тарифи і норми споживання «блакитного палива».

Так, Кабмінет Міністрів України прийняв рішення встановити норми 3,29 кубометра газу на людину в місяць для будинків без лічильників. Обсяг 3,3 кубометра встановили в 2016 році. Однак за рішенням суду його скасували і в дію вступили старі, збільшені норми споживання.

Уряд встановив, що з 9 серпня 2018 року в Україні діють нові обсяги споживання газу в будинках без лічильників. З 9 серпня 2018 року діють такі норми споживання газу в будинках без лічильників:

  • Газова плита і центральне гаряче водопостачання: 3,29 кубометра газу на людину в місяць
  • Газова плита без гарячого водопостачання: 5,39 кубометра газу на людину в місяць
  • плита Газова та водонагрівач: 10,49 кубометра газу на людину в місяць

Крім того, уряд зобов'язав НАК «Нафтогаз України» зайнятися питанням обліку газу, щоб в кожній оселі жителів України був встановлений лічильник. Це дозволить зменшити корупцію і розкрадання газу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Андрій Герус закликає зупинити реформи ринків електроенергії та газу.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також ми писали, що тисяча українців втратять пільги: Кабмін почав відсіювати субсидиантов. Правила надання державної допомоги істотно посилилися.

Оскільки умови для громадян посилюються, тисячі сімей можуть втратити субсидії.
Уряд затвердив зміни до програми по монетизації субсидій. У новому розпорядженні визначаються умови, при яких українців позбавлять субсидій. Захищати лише так званих "малих" боржників.

Так, згідно нового закону, тепер українці, які мають заборгованість за компослуги за 30 днів, можуть втратити пільги. Раніше субсидію забирали за борги за два місяці.

Нагадаємо, як за рік українці збідніли на прикладі цін на головні продукти.

Як повідомляв раніше Знай.uа ближче до весни популярні овочі стануть недоступними за ціною.

Знай.ua писав, що українцям пояснили, скільки насправді потрібно платити за ледь теплі батареї і воду.

Дивіться: тарифи на газ в Україні: скільки платити населенню