Молодим українцям слово «пенсія» здається далеким і нереальним. Однак час не стоїть на місці, і багато хто вже зараз замислюються, чи подбає про них належним чином держава? Так, наші співвітчизники отримали можливість дізнатися розмір своєї майбутньої або цієї пенсії онлайн, пише видання Хвиля.net.

Як пояснили у Пенсійному фонді, для цього пропонується скористатися веб-сайтом ПФУ, підключивши перед цим ЕЦП(електронний цифровий підпис) через банк.

зокрема, послугу підключення ЕЦП через інтернет надає сервіс Приват24. Відеоінструкція про це була опублікована державним банком у відкритому доступі.

Також існує можливість отримати ключ ЕЦП у відділенні Пенсійного фонду або в одному з 15 акредитованих центрів надання пенсійних послуг.

На порталі є можливість зареєструватись за допомогою логіна і пароля, щоб не використовувати ЕЦП у подальшому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Наголошується, що на сторінці “Порталу електронних послуг ПФУ” пенсія громадян розраховується автоматично, виходячи з таких даних: офіційний стаж громадянина і рівень його зарплати за 15 років. Цих даних достатньо для розрахунку розміру пенсії.

Нагадаємо, раніше ми писали, що субсидії відберуть за найменші борги: дикий комунальний терор.

Винятком може стати тільки заборгованість українців не більше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 340 гривень

Кабінет міністрів посилив умови надання субсидій. Тепер, щоб не втратити льготы на оплату послуг ЖКГ українці не повинні мати заборгованості більш, ніж за місяць. Раніше ця норма становила два місяці.

Згідно з постановою Кабміну №62 від 6 лютого, житлова субсидія не призначається (в тому числі на наступний період) якщо структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої більше місяця заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком.

Крім того, постанова передбачає, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку отримували субсидію протягом опалювального сезону 2018/19 року на підставі їх звернень до 31 грудня 2018 року, здійснюється тільки після подання нової заяви.

Знай.uа писав, що українцям пояснили, скільки треба платити, якщо з кранів тече не гаряча вода, а батареї ледь теплі.