На Азовському морі навчання підрозділів Збройних сил України ледь не переросли в повномасштабну сутичку з російськими військами.

Під час виходу українських кораблів на стрільби, росіяни підняли свою авіацію та направили в бік Маріуполя одразу чотири своїх судна, проце розповіли у штабі ООС, передає ТСН.

З маріупольського порту у море виходять українські кораблі – усе по-бойовому, кулемети споряджені, гармати розчохлені.

"Відпрацьовувався елемент атаки надводних кораблів противника з виконанням практичної артилерійської стрільби в умовах обмеженої видимості", - розповів командир тактичної групи "Маріуполь" Юрій Федаш.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За легендою навчань – бій з умовним ворогом. Проте розвідка несподівано повідомила, що з боку Криму підходить противник реальний: 4 кораблі ФСБ РФ, також у повітря піднялися їхні літаки.

"Командування ООС вирішило відправити на перехоплення кораблів супротивника броньовані катери – вони мало помітні на радарах, та й візуально побачити у тумані їх важко. На швидкості у 25 вузлів вони зайшли між сектором навчань та кораблями РФ, напустили диму, маневрували і стежили за переміщеннями противника," - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одночасно з діями бійців ЗСУ на морі, на узбережжі Донецької області свої батареї розгорнула українська морська артилерія.

У повітря здійнялася українська бойова авіація – винищувачі та гелікоптери. За кілька хвилин російські офіцери вирішили просто поговорити по радіо.

"Постійно здійснювали запити щодо наших дій, на що ми спокійно відповідали: "Діємо за планом". Жоден з російських кораблів не підійшов ближче, ніж потрібно. Таким чином, ми показали – нехай окупант знає, що в нас такі сили є, і нам є, чим відповісти", - розповів командувач ООС Сергій Наєв.

Нагадаємо, Морські прикордонники зі складу Об'єднаних сил у взаємодії з катерами ВМС ЗСУ та іншими силами ООС відпрацювали навчальні маневри по відбиття ворожого нападу в Азовському морі.

Як повідомляв Знай.uа, українські моряки потрапили в лапи ФСБ: шиють справу.

Знай.ua писав, півтора десятка українців заарештували за кордоном. Їх тримають прямо в порту і поки невідомо, коли дозволять повернутися.