Служба безпеки України повідомила, що при проведенні інвентаризації цінностей у Києво-Печерській лаврі, яка належить Московському патріархату, не змогли знайти десять предметів, що становлять культурну цінність для країни, про що стало відомо з повідомлення прес-служба СБУ.

У повідомленні йдеться: "Співробітники Служби безпеки України, залучені до перевірки Міністерством культури України Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ МП, встановили недостачу десяти предметів, що становлять культурну цінність".

Згідно інформації Служби безпеки України поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що згідно наказу директора, з Донецького національного медичного університету відрахували 850 іноземних студентів, що пов'язано з боргами по оплаті за навчання. У документі йдеться про те, що студенти були відраховані з причини ухилення ТОВ "Українські освітні послуги" від укладення договорів за навчання іноземних студентів і, відповідно, скупченням заборгованості по оплаті за їх навчання. Крім того, відрахованим студентам скасують реєстрацію за місцем проживання, а також анулюють дозвіл на проживання в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.uа": епідемія кору неухильно поширюється по території України, що призвело до смерті вже сімох людей. З тієї причини, що вакцинація почалася пізно, в даний час стало відомо про 12 охоронців Міністерства охорони здоров'я, а також про 2 співробітників юридичного відділу, які захворіли на кір. Не вбереглася від недуги і Уляна Супрун.

Також "Знай.uа" писав, що курятина, яка завжди була найбільш популярна з причини низької вартості, на сьогоднішній день майже що стала делікатесом. В результаті чергового стрибка цін вартість курей досягла позначки у 100 гривень за кілограм. Лідером стала Херсонська область, де ціни підскочили відразу на 23 гривні за кілограм продукту.