Відпочиваючі і власники туристичних об'єктів відтепер будуть платити туристичний збір до місцевих бюджетів. Тим, хто платити не буде, відключать комунальні послуги і погрожують кримінальною відповідальністю. Це пов'язано із змінами в податковому законодавстві.

Депутати Кирилівської селищної ради на черговій сесії 5 лютого прийняли рішення про встановлення нових ставок туристичного збору.

Відтепер платити будуть всі відпочиваючі, які зупиняються в готелях, кемпінгах, готелях, гуртожитках, готелях, будинках відпочинку, туристичних базах, таборах відпочинку, пансіонатах та інших установах готельного типу, а також у санаторно-курортних закладах, які розташовані на території Кирилівської ВІДГ.

Особливістю рішення депутатів є те, що платити будуть навіть ті, хто зупиняється в приватному секторі. Стягувати з людей туристичний збір будуть туристичні агенти - всі бази відпочинку і пансіонати, фізичні особи-підприємці, які розміщують у себе відпочиваючих. При цьому посередницькі організації та юридичні особи уповноважуються Кирилівської селищною радою справляти збір на умовах укладеного з ними договору.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Цікаво, що турагенти повинні будуть платити збір до бюджету Кирилівської ВІДГ авансом за квартал. При цьому депутати стверджують, що у Кирилівській ВІДГ діє одна з найменших ставок в Україні.

"Депутати Кирилівської селищної ради поставилися до встановлення туристичного збору з розумінням і затвердили його на рівні 0,12 % від мінімальної зарплати (при максимумі на рівні 0,5 %). Українці, що прибули на відпочинок у Кирилівську ВІДГ, будуть платити 5 гривень в день туристичного збору, громадяни інших держав - 41,73 гривні в день (1% від мінімалки). З дітей до 18 років та туристів пільгових категорій туристичний збір не справляється", - зазначають депутати.

Туристичний збір потрібно буде оплачувати авансом за весь період перебування на відпочинку. У вартість путівки пансіонатів або баз відпочинку ця сума не входить, а за сплату збору обіцяють видавати документи.

Нагадаємо, Путін визнав фіаско з вкраденим Кримом. Окупований півострів вперто обходять російські туристи.

Як повідомляв Знай. ua, Азовське море перетворилося в шматок льоду. Вода вже наполовину перетворилася в лід.

Знай. ua писав, що відоме турагенство вкрав мільйони українців. Турагенство було розташоване у відомому ТЦ.