Чотири роки тому, 10 лютого 2015 року, російські окупаційні війська здійснили ракетний обстріл аеродрому і міста Краматорськ.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що у результаті кривавого обстрілу з боку проросійських бойовиків загинуло десять осіб, понад півсотні отримали поранення.

Також відомо, що у результаті масованих обстрілів у межах міста відбулись два вибухи з інтервалом у 30 хвилин. Причиною вибухів був ракетний обстріл з великокаліберних систем залпового вогню.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Спочатку повідомлялося, що обстріл вівся з установок "Град", потім стверджували, що з системи "Торнадо", проте трохи пізніше піротехніки виявили фрагменти боєприпасів від системи "Смерч".

Вже пізніше українські силовики зазначили, що бойовики використали близько 32 боєприпасів, з яких більша половина впала у районі штабу АТО, проте інша частина приземлилась на житлові квартали міста.

За даними Донецької ОДА, загинули 17 осіб, 64 людини (з них шестеро дітей) були доставлені в лікарню.

Разом з тим варто відзначити, що інформаційний ресурс терористів "ДНР" "ДАН" "висунули" на здобуття "премії" за знання російської мови – все через кричущу помилку на сторінках видання.

"В донецком ботсаду созрели папайи, все желающие приглашены на дИгустацию", – написали пропагандисти "ДНР".

Це повідомлення стало предметом бурхливих обговорень – користувачі мережі не шкодували епітетів.

Крім того варто додати, що за минулу добу, 9 лютого, окупанти десять разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Варто відзначити, що половина всіх обстрілів була здійснена із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Як розповіли в штабі ООС: "В результаті злочинних обстрілів троє військовослужбовців збройних сил отримали поранення".

Як стало відомо, тільки вдень 9 лютого в зоні проведення операції Об'єднаних сил сепаратисти сім разів обстріляли позиції українських військ.

Нагадаємо, Гордон розповів росіянам про дружбу "братніх народів".

Як повідомляв "Знай.ua", бойовики струсонули Донбас новітньою зброєю.

Також "Знай.ua" писав, що Бельгія шокувала гучною заявою щодо нападу на українських моряків.

Бойовики на Донбасі обстрілюють українських військових і цивільне населення