До виборів президента залишається менше двох місяців і кожен українець замислюється, за кого голосувати. Звісно ж кандидати розсипають обіцянки, гарантуючи краще життя кожному.

Які ж зарплати обіцяють політики українцям в разі перемоги?


Щоб зрозуміти, яким бачать майбутнє претенденти на президентський пост, слід проаналізувати обіцянки кандидатів щодо росту економіки та добробуту народу, - пише "Сьогодні".

вибори


По правді кажучи, напрямок, в якому буде розвиватися економіка України в наступні 5 років, мало залежить від того, хто саме стане президентом. Адже за нинішньої ситуації, щоб виконати свої економічні обіцянки, кандидату в президенти потрібно як мінімум мати свою силу в парламенті і однодумців в Кабміні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На сайті ЦВК виявили всього 3-4 програми кандидатів, де не міститься обіцянок конкретних економічних благ. Є й відверто суперечливі програми, де, з одного боку, кандидат заявляє, що не втручатиметься в питання економіки, а з іншого – гарантує високі зарплати і пенсії, фінансування різних економічних програм і т.п.

злидні



Звісно ж більшість кандидатів у президенти обіцяють високі, як вони говорять "гідні" зарплати та пенсії, оскільки сьогодні ці питання найбільше зубожілий народ.

Майбутні пенсії всі кандидати бачать "справедливими" і "гідними". Однак вкладають в це поняття різний, тому розмір пенсій в різних програмах коливаються від рівня прожиткового мінімуму до 500 євро.

Звичайно є й популістські ідеї у передвиборних програмах кандидатів, які обіцяють захмарні виплати.

Із зарплатами в програмах конкретики більше.

"Підвищити зарплату бюджетникам в 2-3 рази", "мінімальна зарплата 10 тисяч вже в цьому році", "не менш як тисячу доларів середня" – саме такий текст можна прочитати у програмах політиків, які прагнуть в 2019 зайнянти найвищий пост в країні.

Цікаво, що найбільш "щедрі" обіцяють при цьому в рази знизити податковий тиск на бізнес і збільшити кількість і розмір соціальних виплат. Тож виникає питання: звідки мають взятися гроші на високі зарплати? Але є серед кандидатів і "реалісти", які обіцяють збільшити зарплати бюджетників до ... прожиткового мінімуму. Правда, обіцяють його перерахувати.

Кілька кандидатів також обіцяють створити більше робочих місць з гідною оплатою праці. Один з кандидатів пообіцяв, що в Україні буде 3 млн високооплачуваних робочих місць. Сьогодні, нагадаємо, в Україні налічується понад 20 млн працездатних людей, 8 млн з них працюють.

робота в Україні


Щодо податків, то всі як один кандидати обіцяють знизити податки для населення. Цікаво, що більшість з тих кандидатів, хто наводить конкретні цифри зниження податків, уникають конкретики в питаннях розміру зарплат і пенсій.

Також майже кожен третій кандидат заявляє, що має намір обмежити або зовсім відмовитися від співпраці з МВФ, залучаючи гроші в бюджет іншими шляхами (істотне збільшення інвестицій і податкових надходжень після зниження податків, повний розпродаж держмайна, конфіскація майна корупціонерів, залучення грошей трудових мігрантів і "домашніх" заощаджень українців і т.д.)

пенсіонерка


Все більш популярною, схоже, стає ідея платити громадянам гроші за видобуток корисних копалин, що видобуваються на території України. Про це написали в своїх програмах мінімум четверо кандидатів.

Втім, кому вірити, та чия програма здається найбільш реалістичною, судити вам та особисто обирати, яке майбутнє ви хочете для себе та своїх дітей, внуків.

Нагадаємо, передвиборчі обіцянки – це така форма солодкої брехні.

Як повідомляв портал Знай.ua, виборчі перегони обіцяють бути "гарячими".

Також Знай.ua писав про те, що депутат Лещенко хоче перетягнути Володимира Зеленського на свій бік.