Передвиборча кампанія в Україні починає набирати обертів, штаби кандидатів озброїлися полчищами агітаторів для готівкою для підкупу голосів електорату.

вибори в Україні
вибори в Україні

Так у понеділок, 11 лютого стало відомо про те, що в Харкові пенсіонеру запропонували 500 гривень у обмін на голос за конкретного кандидата. Про це повідомили у прес-службі обласного управління Національної поліції.

За даними правоохоронців, пенсіонеру по телефону подзвонили невідомі і запропонували заплатити 500 гривень за те, що 31 березня на президентських виборах він віддасть свій голос за "потрібного" кандидата.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

65-річний чоловік розповів, що дзвінок на його мобільний телефон надійшов близько 14:00. Незнайома жінка запитала, чи буде пенсіонер брати участь у виборах і чи він вирішив, за кого буде голосувати.

"Після цього вона запропонувала за грошову винагороду в сумі 500 гривень у обмін на голос за певного кандидата. Для цього пенсіонеру необхідно повідомити свої персональні дані. Останній відповів відмовою і поклав слухавку", - розповіли в поліції.

поліція
поліція

Слідчими було відкрито кримінальне провадження за статтею підкуп виборця, учасника референдуму.

Нагадаємо, передвиборча кампанія ще не досягла апогею, однак уже на її початку зафіксовані масові порушення, пов'язані із тіньовою оплатою послуг агітаторів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі одного із українських телеканалів.

Аваков підкреслив, що МВС отримало сотні звернень про порушення виборчого законодавства штабами двох основних кандидатів на пост президента України. Зокрема йдеться про оплату роботи агітаторів та членів комісій.

Як повідомляв раніше Знай.ua, президентські вибори в Україні обіцяють бути гарячими - із традиційними підкупами, голосними обіцянками та маніпуляціями виборців.

Також Знай.ua писав про те, що Президент України Петро Порошенко напередодні офіційної зустрічі із американськими партнерами відмовився спілкуватися із журналістом.