Протягом останнього тижня курс долара помітно знизився, а гривня зміцніла. Зокрема, долар впав на всіх сегментах валютного ринку на 1,1-2,4%.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на дані старшого аналітик "Альпарі" Вадима Іосуба.

За його словами, на ринку як і раніше переважає продаж валюти експортерами. Тобто валюту стали купувати менше. Однак тенденція зміцнення гривні до кінця минулого тижня хоч і збереглася, але суттєво сповільнилася.

Так у період з 4 лютого офіційний курс долара знизився з 27,57 грн до 26,9 грн, що становить -2,4%. Національний банк України на 11 лютого 2019 року встановив офіційний курс на рівні 26,89 грн/долар, що на 6 копійок нижче порівняно з попереднім банківським днем.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"На цього тижня ми очікуємо продовження зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 26,7 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,7 / 27 грн", - прогнозує Вадим Іосуб.

В НБУ також пояснили падіння курсу валют.

"Сезонність курсових коливань поступово зникає як явище в Україні: населення і бізнес звикли до гнучкого курсоутворення, і не панікують через помірних коливань нацвалюти", - повідомили в НБУ.

Що стосується перевищення пропозиції валюти над попитом, в Нацбанку повідомили, що воно обумовлено стабільними експортними надходженнями і активізацією іноземних інвесторів, які активно вкладають кошти в українські державні цінні папери (ОВДП)

"Інвесторів не відлякують вибори, з початку року вкладення нерезидентів в ОВДП збільшилися на більш ніж 6 млрд грн", - зазначили в НБУ.

Офіційний курс гривні до долара на 11 лютого встановлено на такому рівні: 2689,9993 гривень за 100 доларів (-0,4738 гривень).

Нагадаємо, ПриватБанк зробив важливу заяву, це стосується всіх власників карт.

Як повідомляв "Знай.uа", у гривні з'явився шанс на "нове життя": валюта дешевшає не по днях, а по годинах.

Також "Знай.uа" писав, ПриватБанк оскандалився "липовими" платіжками.