Люди, які бажають заволодіти чужими грошима, постійно шукають нові способи і можливості для вчинення нових злочинів. У всі часи найчастіше жертви розлучалися зі своїми кровними саме через власну довірливість або необізнаності. Незважаючи на те, що правоохоронці регулярно попереджають українців про різні способи виманювання грошей, а також розповідають страшні історії про різні злочини, менше жертв аферистів від цього, на жаль, не стає.

Нещодавно один з таких випадків стався в Запорізькій області, в Пологах, де місцевим жителям стала приходити в повідомленнях інформація про те, що їхні картки заблоковані на 62 дні. При цьому в повідомленні було вказано номер звичайного мобільного телефону, по якому необхідно звертатися за додатковою інформацією. Варто відзначити, що повідомлення розіслали у вихідний день і зроблено це було для того, щоб потенційні жертви не змогли піти в банк і все з'ясувати.

Правоохоронці вкотре попереджають - для того, щоб не втратити свої гроші, у всіх ситуаціях звертайтеся за телефоном, який зазначено на зворотному боці будь-якої банківської карти.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що для шахраїв не залишилося нічого святого і вони нахабно обкрадають навіть ветеранів АТО, які самі нерідко потребують допомоги. Як повідомляють поліцейські, шахраї знаходять в інтернеті тих, кому потрібне лікування або операція, а потім називаються благодійниками. Після того, як зловмисники втираються в довіру, вони випитують потрібну їм інформацію і в одну прекрасну мить обнуляють всі банківські рахунки.

Як повідомляв портал "Знай.uа": третину століття тому мешканка Великобританії купила на барахолці дрібничку – кільце з стікляшкою, яке протягом усіх років зберігала у себе вдома. Через довгий час для неї настали важкі часи, і жінка вирішила продати кільце, але коли вона прийшла до ювеліра, то мало не зомліла від несподіваної удачі.

Також "Знай.uа" писав, що дві підприємливі мешканки столиці знімали офіс, в якому відкрили фальшиве турагентство. Всім бажаючим відпочити вони пропонували вигідні тури, але після передачі грошей люди пляжів так і не побачили. За недовгий час шахрайкам вдалося накопичити величезну суму.