На початку лютого українські військові на Донбасі в зоні проведення ООС здыйснили дві успішні спецоперації. Відомо, що українські воїни знищили БМП бойовиків та ліквідували двох путінських найманців.

Про це докладніше розповів журналіст Юрій Бутусов, підкресливши, що "російські війська можна і потрібно бити". За словами Бутусова, командування ООС заохочує успішні дії бійців ЗСУ відомчими нагородами. Про це повідомляє "Обозреватель".

Так, 8 лютого в "сірій зоні" під Горлівкою російську БМП знищили бійці загону Нацгвардії "Азов" у складі 30-ї бригади ЗСУ. Він зазначив, що ця територія за умовами Мінських угод повинна контролюватися українськими військами, проте там були помічені окупанти.

"Азовці" прийняли рішення знищити противника "економно", без застосування дорогих керованих ракет. Для цього вони таємно перенесли і встановили в "сірій зоні" два гранатомети СПГ-9М на "закритій" позиції, тобто гранатомети не били прямою наводкою, а були встановлені в яру, їх противник не міг спостерігати. Коригування вогню здійснювалаося за допомогою безпілотника. О 14.55 було відкрито вогонь, два розрахунки виробили здійснили всього 8 пострілів. Після прямого попадання по БМП виникла пожежа, яка означає, що ціль знищено", — розповів Бутусов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Журналіст також розкрив деталі боїв 3 лютого, які пройшли на цьому ж напрямку біля села Зайцево, де окупанти аналогічним чином порушили Мінські угоди.

"В ближньому бою наш боєць знищив одного найманця, росіяни полізли витягати тіло, в результаті наш кулеметник зрізав другого найманця. У наших втрат немає. Труп свого солдата росіяни кинули, ніхто за ним не прийшов", — написав він, підтвердивши свої слова відповідним фото.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація вирішила скликати засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні. Про це повідомив прес-секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Нагадаємо, "ДНР" не збирається відновлювати зруйноване місто.

Як повідомляв Знай.uа доба на Донбасі: українці знищили гніздо путінських паразитів.

Знай.uа писав, українські воїни показали окупантам, де раки зимують: пригнічені втратами.