В Україні у II кварталі 2019 року очікується підвищення тарифів на газ для населення. Це робиться згідно з угодою з Міжнародним валютним фондом.

Другий етап подорожчання газу буде в травні по закінченні опалювального сезону.

Про те, що тарифи підвищуються, повідомляється у "Інфляційному звіті" НБУ за січень 2019 року.

У цілому в 2019 році адміністративно регульовані ціни зростуть на 13,6%. Перегляд їх темпів зростання пов'язаний з перенесенням підвищення цін на централізоване опалення і гарячу воду на січень 2019 року з грудня 2018-го.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зростання адміністративних цін в середньостроковій перспективі буде сповільнюватися до 10% у 2021 році.

Також в Україні внесено зміни в норми споживання блакитного палива господарствам, які не мають лічильників. Для населення встановлено тариф із розрахунку 3,29 кубометрів газу на людину, згідно з останнім рішенням уряду.

Раніше повідомлялося, що в лютому українці отримали нові платіжки за електроенергію, цифри в яких, м'яко кажучи, шокують.

Чиновник відзначає, що за реформи на енергоринку старих обленерго більше немає. Вони розділилися на дві компанії. Одна - обслуговує розподільні електромережі, а друга - поставляє електроенергію, формує платіжки і забезпечує розрахунки із споживачами.

"Варто звернути увагу, що в рахунках, які люди отримають в лютому, зміняться реквізити, оскільки змінився постачальник. Постачати енергію киянам буде компанія" Київські енергетичні послуги ", - каже Мельников.

Нагадаємо, інтернет за ціною золота: найпопулярніший провайдер в Україні підніме тарифи. Абоненти будуть автоматично переведені на інші пропозиції.

Як повідомляв Знай. ua, озвірілі ціни на комуналку розлютували українців. Держборг невблаганно зростає з-за тарифів, які не по кишені населенню.

Знай. ua писав, що ціни на інтернет накрутили на третину. Дешевого інтернету українці більше не побачать.