У середу, 13 лютого, майже по всій території України буде сонячна, переважно суха погода. При цьому прийде сильне похолодання, а в північних і західних областях випадуть невеликі опади.

Про це повідомила відомий український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, на заході і півночі України, згідно з її прогнозом, денна температура повітря очікується на рівні від 0 до -3 градусів. У той же час на сході і в південній частині країни вдень буде відчутно тепліше – +3+7 градусів.

Щодо центральних областей, то найхолодніше буде у Вінницькій області (0+2 градуси), а найтепліше - у Дніпропетровській.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Крім того, у Києві в середу істотних опадів не передбачається, лише місцями можливий невеликий сніг та туман. Температура повітря в столиці вдень буде від 0 до -2 градусів, вночі – від -1 до -4 градусів.

"Надалі похолодання зміцниться ще на кілька градусів, але з неділі, 17 лютого, знову потеплішає", - написала Діденко.

Арктичне повітря заходить поступово в Україну. 13-го лютого вночі похолодає до -1-5 градусів на Заході та Півночі...

Geplaatst door Наталка Діденко op Dinsdag 12 februari 2019

Прогноз погоди на 13 лютого в містах України

Ужгород – +1…+3

Львів – +1…+3

Івано-Франківськ – 0…+2

Тернопіль – 0…+2

Чернівці – 0…+2

Хмельницький – 0…+2

Луцьк – +1…+3

Рівно – +1…+3

Житомир – +1…+3

Вінниця – 0…+2

Одеса – +1…+3

Миколаїв – +2…+4

Херсон – +3…+5

Сімферополь – +4…+6

Кропивницький – +1…+3

Черкаси – 0…+2

Чернігів – +1…+3

Суми – +1…+3

Полтава – 0…+2

Дніпро – +2…+4

Запоріжжя – +3…+5

Донецьк – +2…+4

Луганськ – +1…+3

Харків – +1…+3

Київ – 0…+2

Народний прогноз погоди в Україні

13 лютого вшановується пам'ять святителя Микити, затворника Печерського. У народі святий Микита вшановується як охоронець від пожеж, блискавок і засухи. Наші пращури помітили: якщо вдень 13 лютого з'являвся іній, то снігу в ніч на 14 не буде, а якщо сніг все ж випадав, готувались до потепління. Якщо у цей день посилювався вітер, вважалось, що він буде ставати все сильнішим, поки не впаде бураном.

карта Укргідрометцентру на 13 лютого

Нагадаємо, що відомий народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на березень 2019. Він запевняє, що морози не відступлять у березні. Весна ж у 2019 році в Україні буде пізньою. Потепління та плюсова температура буде в Україні вже з 18 березня, але не раніше.

Як повідомляв портал Знай.uа, танення льоду може викликати екстремальні зміни погодних умов і спровокувати непередбачувані зміни температури по всьому світу, що призведе до кліматичного хаосу на планеті.

Також портал Знай.uа писав, що українцям порадили готуватися до нових погодних гойдалок, до того ж місяць лютий ще покаже свій справжній характер. Про те, чого чекати українцям до кінця останнього місяця зими, розповів народний синоптик Леонід Горбань.