У Харкові відбулося чи не найемоційніше засідання у справі Олени Зайцевої. Слово надали рідним загиблих під колесами Лексуса, за кермом якого знаходилась 20-річна Олена Зайцева.

Про це повідомляє ТСН.

Те, що відбувалось під час дебатів можна описати кількома словами: сльози, відчай, спогади та згорьовані родичі.

Слово надали родичам потерпілих. Родини загиблих та потерпілі в аварії одностайні - обидва водії мають отримати максимальні терміни покарання.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Їх вина доведена. Але ці терміни, вони обмежуться кількістю якихось років. У загиблих жодного дня з цих років немає", - говорять потерпілі.

"Нашу доньку Діану ми поховали у білій весільінй сукні. Вона дуже мріяла одягти цю сукню в той день, в день свого весілля. Вам не передати ті крики в палаті, коли ми розповіли Оксані, що загинув її чоловік та більше немає сестри Діани", -говорить батько загиблої в ДТП на Сумській.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталась у жовтні 2017 року. "Лексус" спочатку зіткнувся на перехресті з "Фольксвагеном", після чого позашляховик вилетів на тротуар та зніс натовп пішоходів. В результаті загинуло шість людей. Інших потерпілих рятували у лікарнях.

Нагадаємо, 10 лютого в Києві за адресою Кловський узвіз, 18 сталося ДТП. Porsche Cayenne влетіло в Suzuki Baleno, який був припаркований на тротуарі.

Як повідомляв портал Знай.ua, постраждалі та родичі загиблих в кривавій ДТП на Сумській у Харкові, в результаті якої загинули 6 людей, заявили, що вважають провину Зайцевої значно істотніше, ніж іншого підсудного у цій справі Геннадія Дронова.

Також Знай.ua писав про те, що в Києві сталася серйозна ДТП з дитиною, зіткнулися дві іномарки: одна влетіла в дерево, інша - в стовп.

Дивіться: Справа Зайцевої. Суд

UPD: 17:00 // У суді оголосили перерву. Дебати продовжать завтра, 12 лютого о 14:00 UPD: 16:50 // Заслухали у суді й Ігора Берченко. Чоловік в аварії втратив доньку Діану Берченко. Ще одна його донька Оксана Євтеєва отримала травми. Нині слухають їхню захисницю Ларису Матвееву. UPD: 15:30 // Потерпіла у справі Оксана Євтєєва, яка втратила в аварії чоловіка та сестру, а сама отримала травми, просить для обох водіїв 10 років колонії. "Рішення по цій справі може або збільшити кількість аварій на дорозі, або ні. Мого коханого чоловіка це не поверне, але, я вважаю, воно може врятувати чиюсь іншу родину", - Оксана Євтєєва. UPD: 15:15 // "Щодо строку - ці строки вони обмежуються кількістю якихось років. У загиблих ні одного року немає. У потерпілих, нам треба приймати себе такими, які ми є. Не такими , якими ми були до аварії", - сказала потерпіла у справі Жанна Власенко. UPD: 14:50 // У суді заслухали ще 3 потерпілих - це Людмила Фабріс, Микола Пономаренко та Тіна Шевцова. Усі вони втратили рідних в аварії. Усі трое заявили, що не вірять у щире каяття Олени Зайцевої. UPD: 14:24 // На дебатах слухають потерпілу Оксану Нестеренко. Вона говорить: не вірить у каяття Олени Зайцевої та каже, що вина Дронова у цій аварії не відповідає тому покаранню, що вимагає для нього прокуратура (10 років ув'язнення, -ред). Нестеренко та її захисник вважають, що покарання для Дронова має бути м'якшим ніж для Зайцевої. "Цей процес є показовим і ми чекаємо на справедливий вирок на нашу користь", - каже Нестеренко. __________________ У Харкові продовжуються судові дебати у справі про аварію на Сумській. Сьогодні в Київському райсуді заслухають потерпілих та адвокатів Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. Минулого засідання виступали прокурори. Вони просять для обох водіїв 10 років колонії. Обвинувачення вважає: доказів у справі зібрано достатньо. Нагадаємо, аварія сталася у жовтні 2017 року. Тоді на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова зіштовхнулися Фольксваген та Лексус. Останній відкинуло на тротуар, де стояли пішоходи. Шестеро людей загинули. Ще шестеро – зазнали травм.

Geplaatst door UA: Харків op Maandag 11 februari 2019