В непідконтрольному українській владі Донецьку на кладовищі "Донецьке море" виділено три зони, на яких поховані "герої ДНР", "глава ДНР" Олександр Захарченко і ділянку в полі – "ополченців".

Дане кладовище, розташоване в Ленінському районі міста, в кінці січня відвідав житель Москви Руслан Реутовський. Він намагався знайти могилу Захарченко. Його супроводжував "ополченець" з позивним "Узбек".

Перша частина цвинтаря, яку вони оглянули, – "алея слави". Її звели влітку 2017 року на краю кладовища, на місці колишньої лісопосадки. Тут знаходяться могили "Гіві" (командир незаконного збройного формування "Сомалі" Михайло Товстих, підірваний у Донецьку 8 лютого 2017 року), "Мотороли" (командир НВФ "Спарта" Арсен Павлов, підірваний в ліфті житлового будинку в центрі Донецька 16 жовтня 2016 року).

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Гіві" і "Моторолі" встановлені схожі надгробні пам'ятники, виконані в одному стилі. Правда, в гравірування зображення Павлова далеке від оригіналу.

Завершується "алея слави" могилою Віталія Андрєєва, загиблого в 2016 році. Проте до його обеліску не підійти – сніг поруч не розчищено.

"Тут якось не почищено. У тих хлопців, яких як би все знають, все вичищено", – зазначає Руслан Реутовський.

"Узбек" відзначає, що у "ДНР" найбільше втрат було в 2014 році.

"Тому що багато хто до бойових дій не були підготовлені. Ми були військом, але ніяк не армією. Зараз з кожним днем у нас втрат стає все менше. Але втрати все одно присутні. Але в основному, це від осколкових поранень – після снарядів. Від стрілецької зброї набагато менше", – сказав супроводжуючий.

Реутовский поцікавився у "Узбека", як зараз відносяться до Захарченка.

[quote author=""]"Думки у багатьох розходяться. Але при ньому люди практично не скаржилися. Багато люблять обговорювати це питання, для багатьох він наболіле. Але багато хто не замислюються над тим, що перед тим, щоб щось повалити, потрібно запропонувати своє. А не пропонуючи свого, вони кажуть, що ось він,

Нагадаємо, лизоблюд Путіна Ходаковський раптово повстав проти "царя": кинули Донбас напризволяще.

Як повідомляв "Знай.ua", путінські бойовики вирішили блиснути знанням російської, але стали об'єктом дикого реготу в мережі: виносьте Нобелівську. Це повідомлення стало предметом бурхливих обговорень – користувачі мережі не скупилися.

Також "Знай.ua" писав, що Прилепін заявив про злочини Путіна на весь світ: 30 тисяч приїхали на Донбас вбивати українців.